Peste 600 de pompieri din 26 de județe, detașați pe litoral, în sezonul estival
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Peste 600 de pompieri din 26 de județe ale țării vor suplimenta efectivele de salvatori de pe litoralul românesc în perioada sezonului estival, a anunțat vineri Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit IGSU, pompierii vor fi detașați pe litoral în 6 serii de câte 108 salvatori, fiecare pentru o perioadă de două săptămâni, scrie Mediafax. 

IGSU precizează că, pe lângă suplimentarea personalului, o decizie similară a fost luată și în ceea ce privește tehnica (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate, motociclete SMURD).

Au fost operaționalizate 25 puncte de lucru temporare:

11 de stingere a incendiilor, încadrate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, în localitățile Băneasa, Urluia-Adamclisi, Crucea, Valea Dacilor, Valu lui Traian, Ovidiu, precum și în stațiunile Mamaia, Techirghiol, Eforie Nord, Costineşti și Vama Veche, 8 puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanțe, și șenilate în localitățile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche și 6 puncte de salvare acvatică, încadrate fiecare cu o ambarcațiune, în zonele: Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia.

Conform IGSU, mai multe echipaje vor asigura intervenția la situații ce pot apărea pe autostrada A2, cu personal și tehnică din cadrul ISU Călărași, ISU Constanţa, ISU Ialomiţa şi ISU Bucureşti-Ilfov.

Proiect lansat în 2016

Acțiunea face parte dintr-un proiect lansat în vara anului 2016, care urmăreşte îmbunătăţirea modului în care este acordată asistenţa medicală de urgenţă şi creşterea gradului de securitate a cetăţenilor, prin mobilizarea forţelor şi mijloacelor tehnice specifice intervenţiei în cazul producerii diverselor situaţii de urgenţă.

În perioada sezonului estival 2020, pompierii ISU Constanţa şi cei detaşati pe litoral au participat la 3.879 intervenții dintre care 3.648 cazuri SMURD, 134 incendii și 97 misiuni pentru salvarea de la înec. Intervenţia operativă a personalului angrenat în gestionarea situațiilor de urgență a dus la salvarea a 74 de persoane de la înec.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel