Data actualizării:
Data publicării:

Peste 6.700 de spectatori au vizionat “Despre trup și suflet” la o săptămână de la premieră

Autor: Magdalena Popa Buluc | Categorie: Cultura
WhatsApp

“Despre trup și suflet” / „Teströl és lélekröl”, marele câștigător al Festivalului Internațional de Film de la Berlin din acest an a înregistrat un record de spectatori în săptămâna premierei – 6.756 de plătitori de bilet la o săptămână de la lansarea în cinematografele din țară.

Despre trup și suflet” / „Teströl és lélekröl”, marele câștigător al Festivalului Internațional de Film de la Berlin din acest an a înregistrat un record de spectatori în săptămâna premierei – 6.756 de plătitori de bilet la o săptămână de la lansarea în cinematografele din țară.

România este prima țară, după Ungaria, unde filmul a fost lansat în cinematografe. Despre trup și suflet” a creat un adevărat fenomen, nu doar în rândul iubitorilor de film de artă, reușind să cucerească publicul prin candoarea și sinceritatea cu care aduce pe ecrane o poveste de dragoste neobișnuită.

Despre trup și suflet” este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calității. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajații. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează același vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste despre emoție și iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învață să-și exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care și le-au impus ei înșiși.

Săptămâna aceasta, filmul rulează la BUCUREȘTI: Cinema City AFI Palace Cotroceni, Hollywood Multiplex Mall Vitan, Grand Entertainment, Băneasa, Cinema Elvira Popescu, Cinemateca Union și Cinema Muzeul Țăranului, CLUJ NAPOCA: Cinema Victoria, BRAȘOV: Cinema One, TIMIȘOARA: Cinema City, Timișoara Shopping City, TÂRGU MUREȘ: Cinema Arta 3D, CONSTANȚA: Cinema Cityplex, Tomis Mall, SFÂNTU GHEORGHE: Cinema Arta by Cityplex, IAȘI: Cinema Victoria, CRAIOVA: Cinema Modern, LUGOJ: Cinema Bela Lugosi, VASLUI: Cinema Cityplex, BÂRLAD: Cinema Cityplex, BAIA MARE: Cinema Dacia, GURA HUMORULUI: Casa de Cultură, BOTOȘANI: Cinema Unirea.

(w670)

Chiar înainte de a anunța marele căștigător al Ursului de Aur la Berlinale 2017, președintele juriului din acest an, Paul Verhoeven, a declarat publicului că „On Body and Soul” este un film despre "doi oameni conectați într-un mod uimitor. Juriul s-a îndrăgostit de acest film nu doar pentru măiestria cu care este făcut, ci, mai ales, pentru că ne amintește de un cuvânt pe care îl folosim cu prea mare ușurință în ziua de azi: compasiunea". “ Teströl és lélekröl” (r: Ildikó Enyedi) a fost declarat marele câștigător al celei de-a 10-a ediții Sydney Film Festival, cel mai important festival de film din Australia. Trofeul Sydney Film Prize și premiul în valoare de 60.000 de euro se oferă anual celui mai “îndrăzneț și curajos film de actualitate”.

În România, filmul a rulat în avanpremieră la Cluj la TIFF 2017, ambele proiecții fiind sold out.

Despre trup și suflet” (titlu original: „Teströl és lélekröl”) reprezintă revenirea regizoarei Ildikó Enyedi pe scena internațională a cinema-ului european, după 18 ani de absență. Precedentul ei film, “Simon Mágus”, lansat în 1999, a câștigat Premiul Special al Juriului la Locarno iar filmul ei de debut, “My Twentieth Century”, a câștigat Camera d’Or la Cannes și a fost desemnat unul dintre cele mai bune 12 filme ungurești din toate timpurile. Revista New York Times a inclus filmul “My Twentieth Century” în Top 10 cele mai importante filme ale anului. Ildikó Enyedi a fost unul dintre membrii Studioului Balázs Béla, singurul studio de film independent din Estul Europei înainte de 1989. A regizat documentare și seriale tv, printre care versiunea ungurească a serialului HBO Europe, “In Treatment”.

(w670)

La Berlinale, acolo unde Despre trup și suflet” a fost primit cu entuziasm atât de către presă și juriu, cât și de către public, filmul a fost premiat cu 4 trofee: Ursul de Aur pentru cel mai bun film, Mențiunea specială a juriului ecumenic pentru un film din competiție, Premiul FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) pentru cel mai bun film din competiție și Premiul cititorilor cinefili ai Berliner Morgenpost.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel