Data publicării:

Peste 500 de persoane și zeci de bunuri semnalate în Sistemul Schengen, identificate în România

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @shyachlo
FOTO: Freepik @shyachlo

În perioada 13-19 septembrie, autoritățile române au localizat aproape 500 de persoane căutate la nivel european, în baza unor semnalări din Sistemul Informatic Schengen (SIS), pe teritoriul României.

Aceste operațiuni au fost desfășurate în urma unui schimb de informații realizat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, parte a Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), conform unui comunicat transmis de IGPR.

Pe lângă persoanele vizate, polițiștii români au identificat și 46 de autovehicule și 42 de documente care figurau ca semnalate în Sistemul Schengen.

Acțiuni importante

Polițiștii au executat 17 mandate europene de arestare și au descoperit 60 de persoane cărora li s-a refuzat intrarea sau șederea în spațiul Schengen. De asemenea, 214 persoane care erau căutate pentru a participa la proceduri judiciare au fost localizate, precum și patru persoane semnalate ca dispărute de autoritățile din alte state membre Schengen.

În urma verificărilor, din România au fost ridicate 19 documente, iar 45 de autovehicule semnalate au fost găsite, acestea fiind fie confiscate, fie utilizate ca probe în cadrul unor proceduri judiciare.

Cooperare internațională

Pe teritoriul altor state membre Schengen, 137 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate în urma schimbului de informații prin Biroul SIRENE. Dintre acestea, 24 erau urmărite pe baza unor mandate europene de arestare, 19 persoane aveau interdicția de a intra sau rămâne în spațiul Schengen, alte 18 erau căutate pentru a participa la proceduri judiciare, iar două erau raportate ca dispărute de autoritățile române.

De asemenea, partenerii străini au identificat 23 de documente și un autovehicul căutate de România, aceste bunuri fiind vizate pentru indisponibilizare sau utilizare ca probe în anchete penale.

Aceste operațiuni reflectă nivelul ridicat de cooperare internațională și eficiența schimbului de informații între autoritățile române și cele din statele membre Schengen, contribuind la menținerea siguranței și respectării legii pe teritoriul european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel