Data publicării:
Peste 40% dintre germani cred că pandemia şi măsurile autorităţilor le-au schimbat viaţa
42% dintre germani cred că viaţa le-a fost afectată pe termen lung din cauza pandemiei de COVID-19 şi a măsurilor asociate luate de guvern, arată un sondaj de opinie realizat de institutul YouGov.
Populaţia germană a avut de suferit, fără doar şi poate, la fel cum întreaga planetă a fost impactată de pandemia de Covid. În urma unui sondaj iniţiat de YouGov reiese faptul că aproape jumătate dintre nemţi au resimţiti schimbări majore în vieţile lor, atât pe plan familial, social, profesional cât şi în plan sufletesc. Mulţi au rămas fără loc de muncă, alţii au divorţat iar cei mai mulţi au dezvoltat frici clinice de pe urma restricţiilor care întâi au indus panică iar mai apoi vulnerabilitate şi sentimente de neputinţă.
Întrebarea pusă în sondaj a fost: 'Privind înapoi acum la pandemia de coronavirus cu oarecare distanţă, aţi spune că viaţa vi s-a schimbat pe termen lung din cauza pandemiei şi a măsurilor guvernului de a o combate?'. Din cei 2.098 de participanţi la sondaj, 30% au spus că viaţa li s-a schimbat în rău din cauza pandemiei şi a măsurilor asociate, în timp ce 12% au văzut schimbări mai ales pozitive în viaţa lor. Pentru jumătate dintre respondenţi, viaţa nu s-a schimbat pe termen lung din cauza pandemiei, conform propriilor evaluări. În jur de 7% dintre cei intervievaţi nu au oferit un răspuns. Tinerii au spus, în procent mai mare decât persoanele mai în vârstă, că au constatat schimbări negative în viaţa lor.
Reamintim că pe 25 martie 2020, parlamentul german a aprobat măsuri anticoronavirus care au avut impact în aproape toate domeniile vieţii în următorii doi ani, de la limitarea contactelor la noi reguli privind munca de acasă, transmite Agerpres.
Şase "viruși zombi" riscă să distrugă omenirea
Virușii antici, nevăzuți nicăieri în lume de secole întregi, riscă să distrugă oamenii din cauza schimbărilor climatice, avertizează oamenii de știință, scrie Mirror.
Particulele bolilor rămân infecțioase și astăzi în lâna de mamut, mumiile siberiene, lupii preistorici și chiar plămânii unei victime a gripei îngropate în pământul înghețat, au descoperit cercetătorii.
Instituțiile din Rusia, Germania și Franța au lucrat împreună în noul studiu care a constatat că "riscul crește în contextul încălzirii globale, iar dezghețarea permafrostului va continua să se accelereze", declanșând unele boli care au fost ascunse în gheață încă din timpuri preistorice.
Oamenii de știință au scos la iveală, în ultimele decenii, câțiva microbi apăruți din fosilele care ies la iveală din cauza topirii permafrostului, iar analizele arată că virușii "zombi" ar putea reveni.
Citeşte mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News