Peste 40 de lucrări de Picasso vor putea fi văzute la Muzeul de Artă Recentă București
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Iubitorii de artă vor putea, din toamnă, să admire zeci de lucrări semnate de Picasso care vor fi expuse la Muzeul de Artă Recentă București.

46 de picturi, desene şi gravuri semnate de Picasso şi alte 60 de lucrări semnate de artişti români contemporani, influenţaţi de opera celei mai importante figuri a artei moderne, pot fi admirate, începând cu 27 septembrie, la expoziţia organizată la Muzeul de Artă Recentă Bucureşti. „Din 27 septembrie 2023 şi până pe 8 ianuarie 2024, Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti (MARe) şi UniCredit Bank prezintă 46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) semnate Picasso şi 57 de lucrări (picturi, sculpturi, ceramică, graffiti) semnate de 32 de artişti români contemporani influenţaţi de opera celei mai importante figuri a artei moderne”, informează un comunicat al MARe citat de Agerpres.

Expoziţia intitulată „Efectul Picasso” este una dintre cele mai impresionante din Europa de Est şi, cu siguranţă, cea mai "de efect" din România care se numără printre cele 8 ţări participante în programul Celebration Picasso: 1973-2023.

România, singura participantă din Europa de Est

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musee National Picasso-Paris şi celebrează 50 de ani de la dispariţia lui Pablo Picasso, printr-un program în care sunt înscrise alte 42 de muzee din lume. Remarcabil este că România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est care face parte din amplul proiect lansat de Franţa şi Spania.

Printre artiştii români expuşi împreună cu Pablo Picasso se numără Ion Grigorescu, Mircea Cantor, Victor Man, Dumitru Gorzo, Florin Mitroi, Marin Gherasim, Ştefan Bertalan, Alexandru Ţipoia, Alexandru Rădvan, Neculai Păduraru, Alma Redlinger, Pisica Pătrată. „Expoziţia de la MARe/Muzeul de Artă Recentă va da prilejul reliefării influenţei lui Picasso asupra artei româneşti, prin punerea faţă în faţă a lucrărilor lui Picasso de la muzeul nostru şi a celor semnate de artiştii români selectaţi. Ea va da posibilitatea de a vedea parcursul tehnic al operei lui Picasso, graţie lucrărilor aparţinând patrimoniului Muzeului Picasso”, a spus Cecile Debray, preşedintele Muzeului Picasso din Paris.

Tot în această toamnă, în octombrie, se împlinesc şi 5 ani de la deschiderea MARe (Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel