Peste 360.000 de frigidere au fost rechemate din cauza unui potențial pericol de sufocare
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Max Vakhtbovych: Pexels
Fotografie de la Max Vakhtbovych: Pexels
Rechemarea cuprinde 14 modele, inclusiv 11 modele Frigidaire, un model Frigidaire cu uși franceze, un model Frigidaire cu congelator superior și un model Electrolux cu uși franceze.

Electrolux a anunțat că va rechema aproximativ 367.500 de frigidere vândute în Statele Unite și Canada din cauza unui potențial pericol de sufocare din cauza unui defect tehnic, potrivit Comisiei pentru Siguranța Produselor de Consum (CPSC).

Rechemarea include frigiderele vândute sub marca Electrolux, precum și cele vândute sub marca Frigidaire, care este deținută de Electrolux, deoarece „brațul detectorului de nivel al gheții din aparatul de gheață se poate rupe în bucăți și poate cădea în colectorul de gheață, prezentând un pericol de sufocare”, potrivit Newsweek.

Au existat 185 de raportări către Electrolux cu privire la ruperea brațului nivelului de gheață, inclusiv un raport care implică lacerații ale gingiilor”, a menționat Consumer Reports despre incidentele și rănile legate de produs.

Consumatorii au fost sfătuiți să nu mai utilizeze aparatul de gheață al frigiderului, să golească colectorul de gheață și să contacteze Electrolux pentru a înlocui aparatul de gheață gratuit, potrivit Consumer Reports .

„Compania va înlocui gratuit aparatul de fabricare a gheții cu unul nou care are un detector de nivel de gheață din polipropilenă”, a spus Consumer Reports.

Frigiderele au fost vândute online în SUA și la Home Depot și Lowe's, printre alți retaileri. Prețurile lor au variat între 1.200 USD și 4.300 USD în perioada aprilie 2020 - martie 2022, potrivit Consumer Reports.

Citește și....

Hub de piese de schimb înființat de Arctic în Argeș. Va deservi 23 de țări

Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice, ce deţine două fabrici în România, la Găeşti şi Ulmi, unde produce frigidere şi maşini de spălat, a deschis în apropierea autostrăzii Piteşti-Bucureşti un hub regional de piese de schimb ce va aproviziona 23 de ţări, scrie Mediafax. 

Situat în Căteasca, judeţul Argeş, noul depozit ocupă o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi, include birouri şi zone funcţionale pentru noii angajaţi şi are o capacitate de stocare de 11.500 metri cubi.

„România are un rol strategic, la intersecţia a trei mari pieţe, ceea ce o face ideală atât ca hub de producţie, cât şi ca un centru important de coordonare a activităţilor logistice. În acelaşi timp, deschiderea acestui depozit se aliniază strategiei noastre de sustenabilitate, axată pe produse fiabile, cu grad de reparabilitate ridicat şi pe reducerea amprentei de carbon”, spune Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Hub-ul va deservi în prima fază 15 ţări din Uniunea Europeană şi opt din afara blocului comunitar. Ulterior, reţeaua se va extinde, urmând să includă şi alte state europene.

Piese de schimb pentru produsele Arctic

Potrivit oficialilor companiei, centrul va asigura piese de schimb pentru toate produsele vândute de Arctic şi Arçelik, în principal pentru categoriile frigidere, maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparate de aer condiţionat.

Piesele provin de la cele două fabrici Arctic din România, Găeşti şi Ulmi, de la cinci fabrici Arçelik din Turcia şi din China.

„Hub-ul va îmbunătăţi semnificativ viteza şi calitatea serviciilor companiei în regiune, termenele de livrare fiind reduse în medie cu 14 zile. Depozitul reprezintă un avantaj pentru piaţa domestică, care va avea astfel un acces facil la stocuri importante de piese de schimb, ceea ce va influenţa pozitiv activitatea reţelei de service-uri Arctic”, spun reprezentanţii Arctic.

Producătorul de electrocas­ni­ce are pe plan local peste 3.600 de salariaţi, fiind unul dintre marii angajatori. Cei mai mulţi dintre sa­lariaţi lucrează în producţie, adică în una dintre cele două fabrici din Găeşti şi Ulmi, ambele în judeţul Dâmboviţa.

Cu o istorie de peste o jumătate de secol, Arctic face parte din grupul turc Arçelik din 2002, perioadă în care atât cifra de afaceri, cât şi capacitatea de producţie au crescut semnificativ.

Arctic a obţinut în 2020 (ultimul an pentru care există date publice disponibile) afaceri de peste 2,7 mld. lei, în urcare de la 2,5 mld. lei în anul anterior, ceea ce înseamnă un plus de 8%. În primul an de pandemie, 2020, fabrica de la Ulmi a avut primul său an complet de funcţionare.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel