Peste 36 de milioane de lei pentru neonatologia din trei spitale din Timișoara. Rafila: Sănătate pentru oameni
Investiții de peste 36 de milioane de lei pentru neonatologie, în trei mari spitale din Timișoara.
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat o investiție importantă pentru timișoreni, care vor beneficia de finanțări prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
”Timișorenii vor beneficia de finanțări PNRR pentru dezvoltarea și modernizarea secțiilor de neonatologie din următoarele unități medicale: Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara. Sănătate pentru oameni”, a scris Alexandru Rafila pe contul său de Facebook.
Potrivit ministrului, investiția depășește 36 de milioane de lei, fără TVA.
Spitalul de Copii Timișoara, aproape de finalizare
”Ne preocupă dezvoltarea spitalelor care acordă asistență medicală copiilor. Sunt aici ca să văd ce nevoi are acest spital pentru dotare, pentru realizarea unui heliport.
Spitalul este finalizat în proporție de 95% de câțiva ani și sunt oarecum surprins că el nu a fost finalizat… Noi o să ajutăm cât putem, urmează o etapă în care împrumutul de la Banca Europeană de Investiții va face eligibile numeroase spitale din România, dar în mod evident, spitalele care acordă asistență medicală copiilor vor fi prioritizate, iar dotarea acestui spital care estimăm că este în jur de 100 de milioane de lei ar putea să fie realizată din acest împrumut și cât ține de noi vom sprijini acest proiect.
Acest spital de copii reprezintă o prioritate, aștept ca după 4 ani primăria să sprijine finalizarea lucrărilor, cred că nu necesită mai mult de 1 milion de euro pentru finalizarea acestor lucrări și spitalul sa devina eligibil pentru a aplica la un proiect care se referă la dotare și la construcția unui heliport”, declarat ministrul Alexandru Rafila, la finalul lunii mai, cu privire la situația Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu, citat de presa locală.
FOTO: Freepik @aspsvz
În noua clădire a Spitalului de Copii din Timișoara, cu o suprafață utilă de 8.000 de mp, vor funcționa: Unitatea de primiri Urgente, o policlinică, laboratoarele de analize și secțiile de Radiologie, chirurgie, ATI, secție de prematuri.
Tot aici vor fi amenajate și spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne lângă copii lor bolnavi.
Investiții noi de 13 miliarde de lei în infrastructura de sănătate
Ministerul Sănătății în parteneriat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene lansează un nou apel de proiecte cu o valoare de 13 miliarde de lei prin Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești.
Acestea cuprind construcții noi de spitale, modernizarea sau reabilitarea spitalelor existente precum și lucrări și dotări pentru digitalizare și tranziție verde.
Distribuția fondurilor alocate prin Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești este următoarea: 2 miliarde de lei pentru spitale județene și județene de urgență, spitale de specialitate și spitale clinice, 7,3 miliarde de lei pentru spitale municipale și municipale de urgență, 500 milioane de lei pentru asistență tehnică și implementarea proiectelor, 3,25 miliarde de lei pentru alte investiții strategice
”Traversăm o perioadă fără precedent în istoria Ministerului Sănătății. Am făcut o tranziție rapidă de la un sistem subfinanțat cronic, la investiții concrete de 13 miliarde de lei în infrastructură spitalicească nouă, prin Programul Național de Investiții.
Construim spitale noi în România, pentru prima oară prin două programe care funcționează concomitent, PNRR și PNIIUS. Suma totală pentru cele două programe depășește 24 de miliarde de lei. Este un efort fără precedent”, a declarat secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News