Peste 200.000 de COPII abuzați de clerul catolic din Franța
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Peste 200.000 de copii din Franța au fost abuzați de clericii catolici în ultimele decenii, arată un raport publicat. 

Membrii clerului catolic din Franța au abuzat sexual aproximativ 216.000 de minori în ultimele șapte decenii, potrivit unui raport publicat marți, în care se spune că Biserica a acordat prioritate protecției instituției față de victimele care au fost îndemnate să tacă, scrie CNN

Numărul minorilor maltratați se ridică la aproximativ 330.000 atunci când sunt incluse victimele unor persoane care nu făceau parte din cler, dar aveau alte legături cu Biserica, cum ar fi școlile catolice și programele pentru tineri. Se estimează că între 2.900 și 3.200 de agresori au lucrat în Biserica Catolică Franceză între 1950 și 2020, dintr-un total de 115.000 de preoți și alți clerici, se arată în raport.

Copiii, mai susceptibili de abuz în biserică decât în alte instituții

„Biserica Catolică este locul în care prevalența violenței sexuale este la cel mai înalt nivel, altul decât în ​​cercurile de familie și prieteni”, se arată în raport, care a constatat că minorii au fost și mai susceptibili de a fi abuzați în cadrul Bisericii decât în ​​școlile administrate de stat sau în taberele de vară.

„Confruntat cu acest flagel, pentru foarte mult timp reacția imediată a Bisericii Catolice a fost să se protejeze ca instituție și a arătat indiferență completă, chiar crudă, față de cei care au suferit abuzuri”, mai relatează raportul. 

Raportul de marți, cea mai completă relatare a abuzurilor sexuale din Biserica Catolică Franceză până în prezent, a fost întocmit de o comisie independentă la cererea oficialilor Bisericii. Urmează rapoarte similare din alte țări care au dat o lovitură reputației Bisericii în ultimii ani.

S-a îndrăgostit de o autoare de romane erotice

Când episcopul spaniol Xavier Novell a demisionat din Biserica Romano-Catolică a invocat motive strict personale, fără a intra în detalii, dar mass-media spaniolă relatează acum că prelatul s-a îndrăgostit de o femeie care scrie ficțiuni erotice cu nuanțe satanice, relatează BBC, citat de Mediafax. 

În 2010, la vârsta de 41 de ani, Xavier Novell a devenit cel mai tânăr episcop din Spania, la Solsona, în regiunea de nord-est a Cataloniei. El a susținut așa-numita terapie de conversie pentru persoanele gay și a practicat exorcismul. Acum media spune că fostul prelat s-a îndrăgostit de Silvia Caballol, psiholog și romancier erotic. Un site de știri a spus că fostul episcop își caută acum un loc de muncă în zona Barcelonei, ca agronom.

Situația de acum ridică din nou problema celibatului în cadrul Bisericii. În interviurile anterioare, Xavier Novell a recunoscut că, în tinerețe, s-a îndrăgostit de o fată de 18 ani și că mai târziu și-a dorit să se căsătorească și să aibă copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel