Data publicării:

Peste 1000 de mineri blocați în subteran după atacurile Rusiei asupra rețelei energetice ucrainene

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Mai mult de 1000 de mineri sunt blocați subteran în urma întreruperilor de curent în câteva mine din oblasturile Donetsk și Dnipropetrovsk, a raportat Ministerul Energiei, adăugând că nu există o amenințare la adresa vieții acestora.

"Un plan de urgență a fost implementat: alimentările de urgență au fost activate, iar evacuarea minerilor a început," a raportat furnizorul de energie ucrainean DTEK pe Telegram pe 22 martie, potrivit NV.

"Toți minerii sunt supuși examinărilor medicale după evacuare. Nimeni nu a fost rănit."

Odată ce minele sunt considerate sigure și sunt făcute pregătirile necesare, producția de cărbune va fi reluată, a declarat compania.

Militarii ruși au lansat cel mai extensiv atac asupra Ucrainei din 2024 asupra sistemului energetic al acesteia în dimineața zilei de 22 martie, vizând mai multe oblasturi cu rachete de croazieră și balistice, precum și drone.

Întreruperi de curent au fost introduse în oblasturile Dnipropetrovsk, Harkov, Donetsk și Odesa

Un total de 92 din cele 151 de ținte aeriene au fost doborâte peste noapte în timpul atacului, a raportat comandantul Forțelor Aeriene Mykola Oleshchuk pe Telegram pe 22 martie.

Atacul masiv al Rusiei închide metroul, troleibuzele și tramvaiele din Harkov.

Cel mai recent atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei a făcut metroul, troleibuzele și tramvaiele din Harkov nefuncționale, a declarat primarul Harkovului, Ihor Terekhov, la televiziunea națională pe 22 martie.

"Harkovul se confruntă cu o pană de curent completă, lăsând toate serviciile fără electricitate", a spus Terekhov.

"Cu toate acestea, am inițiat operațiuni de alimentare cu apă - putem face acest lucru. De asemenea, am trecut la generatoare și activăm rețelele de încălzire."

Un total de 40.000 de gospodării vor fi conectate la sistemul de încălzire, a spus el.

Cu toate că metroul, troleibuzele și tramvaiele nu sunt în prezent în funcțiune, acestea sunt înlocuite cu rute de autobuz, a spus Terekhov.

"Linile de serviciu 101 și 112 sunt în prezent inactive; totuși, linia de oraș 1652 rămâne operațională", a spus el.

"Oamenii pot apela la această linie și vor fi redirecționați."

Forțele ruse au lansat cea mai extensivă atacare a Ucrainei din 2024 asupra sistemului energetic al acesteia în dimineața zilei de 22 martie, vizând mai multe oblasturi cu rachete de croazieră și balistice, precum și drone.

Rusia a lansat peste 150 de drone și rachete, inclusiv rachete balistice și de croazieră. Forțele de apărare antiaeriană au interceptat 92 dintre aceste ținte.

Daunele la infrastructură și facilitățile energetice au fost confirmate în oblasturile Harkov, Dnipro, Zaporizhzhya, Kryvyi Rih, Vinnytsia, Khmelnytskyi, Ivano-Frankivsk și Lviv.

Forțele ruse au lansat 12 atacuri cu rachete asupra Zaporizhzhya. Rapoartele preliminare indică faptul că cel puțin șapte clădiri au fost distruse, iar alte 35 au fost deteriorate.

Forțele ruse au vizat cea mai mare centrală hidroelectrică a Ucrainei - Dniprovska HPP în Zaporizhzhya - lovind un troleibuz de pasageri, cu oameni la bord, a raportat anterior consilierul primarului din Mariupol, Petro Andriushchenko. Lovitura a cauzat un incendiu și traficul pe baraj a fost blocat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel