Data actualizării:
Data publicării:

Peste 100 de români, evacuați din Fâșia Gaza. Româncă, disperată, după ce a rămas în afara listei: "Murim azi? Vrem să înțelegem cum au fost selectate numele"

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
O româncă din Fâșia Gaza și-a strigat disperarea, după ce a aflat că nu se află pe lista cu cei 103 români care vor fi evacuați din zona de conflict.  

"Noi nu suntem pe listă. Când vom ieși? O sută de români vor ieși și noi rămânem sau cum? Care e problema? De ce nu ieșim toți odată? De ce nu suntem evacuați toți odată? Când vom ieși noi? Murim azi? A fost greu, nu am dormit. Noi când ieșim? Când vom fi evacuați? Noi vrem să înțelegem cum au fost selectate numele. Nu ne așteptam. Ne așteptam să fie întreg grupul de români odată. Noi nu știm, până mâine, poimâine, pe următoarea listă.... Ce va fi nu știm”, a spus românca, pentru Digi 24.

"Familia ne-a întrebat dacă ieșim astăzi. Sunt disperați, cu nervii la pământ. "Mâine" e simplu de zis, dar, aici, în condițiile de astăzi, în fiecare secundă se poate întâmpla orice. Totul se poate schimba într-o secundă”, a mai spus femeia.

103 români, pe listele pentru ieșirea din Fâșia Gaza

„Atenție! 103 români sunt înscriși pe listele aprobate de către autoritățile israeliene și cele egiptene pentru evacuare, au permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei. De la această permisiune mai este o etapă în momentul în care îi vom prelua și îi vom evacua propriu-zis. Practic aceasta este o procedură premergătoare evacuării în Egipt.

Evacuarea în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de astăzi cu respectarea tuturor procedurilor specifice. Pentru preluarea persoanelor evacuate echipele consulare mobile, despre care vă tot spuneam în ultimele zile, din cadrul unității de reacție rapidă a celulei de criză vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah pentru evacuare rapidă, bune condiții respectiv asistență consulară specifică”, a declarat Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, în direct la B1 TV. Citește mai mult>>

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel