Peste 100 de morți în urma unei furtuni violente
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
O furtună violentă a lăsat dezastru în urma ei. Peste 100 de morți, zeci de dispăruți și mii de case distruse.

Cel puţin 113 persoane şi-au pierdut viaţa în Mozambic şi Zimbabwe în urma trecerii devastatorului ciclon tropical Idai, multe altele fiind date dispărute în cele două ţării ale Africii australe afectate de inundaţii şi rafale puternice de vânt, transmite duminică AFP.

Bilanţul provizoriu al victimelor în Zimbabwe a crescut la 65 de morţi, în timp ce Mozambicul vecin a confirmat deocamdată 48 de morţi.

În Zimbabwe, districtul Chimanimani a fost cel mai afectat de catastrofă, numeroase poduri şi case fiind distruse, iar din cauza condiţiilor meteo şi a drumurilor devenite impracticabile echipele de salvare încă nu pot ajunge în zonele sinistrate. Potrivit ONU, în această ţară peste o sută de persoane sunt date dispărute şi alte circa 10.000 au fost afectate de ciclon.

În Mozambic, unde ciclonul a pătruns încă de joi, cel puţin câteva zeci de persoane sunt date dispărute. Ciclonul a izolat vineri de restul ţării oraşul-port Beira, cu circa o jumătate de milion de locuitori, rămas fără electricitate şi cu aeroportul devastat.

Ciclonul Idai este considerat unul dintre cele puternice fenomene de acest fel formate în Oceanul Indian în ultimii zece ani, lovind coasta continentului african cu rafale de vânt ce au ajuns până la 190 de km/h.

Sistemul depresionar asociat ciclonului a adus la începutul lunii ploi diluviene în centrul şi nordul Mozambicului, unde circa 140.000 de persoane sunt sinistrate în urma acestor fenomene meteo.

Vezi și: Copii uciși într-o întrecere ilegală de mașini

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel