Data actualizării:
Data publicării:

Peste 1 milion de americani, privați de electricitate după trecerea uraganului Helene

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Mai mult de un milion de oameni rămân încă afectați de întreruperi ale curentului electric în sud-estul Statelor Unite, după ce uraganul Helene, care a lovit săptămâna trecută, a provocat distrugeri în șase state.

Aproximativ 1,3 milioane de persoane sunt încă private de electricitate în regiunile afectate de uraganul Helene. Circa 500.000 dintre aceste persoane se află în Carolina de Sud, conform datelor site-ul PowerOutage.

Cele mai recente date furnizate de mass media americane sugerează că cel puţin 162 de persoane au murit de la momentul la care furtuna a atins zona de uscat, joi, în nord-vestul statului Florida.

Autorităţile răspund la pagubele catastrofale

Autorităţile răspund la pagubele catastrofale. Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, a suspendat temporar, prin ordin executiv, accizele percepute pe teritoriul acestui stat la combustibil, pentru a uşura situaţia comunităţilor dependente de acesta pentru alimentarea gospodăriilor cu energie.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, urmează să viziteze miercuri zonele afectate din Carolina de Nord şi Carolina de Sud, în timp ce vicepreşedintele Kamala Harris, candidata democrată la alegerile prezidenţiale din noiembrie, se va deplasa în statul Georgia. Rivalul republican al lui Harris, Donald Trump, a vizitat deja Georgia luni, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel