Peste 1.000 de apeluri la 112 în București-Ilfov
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă
Este stare de alertă în Capitală și-n Ilfov. Peste o mie de oameni au sunat la 112. 

ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că a decis suplimentarea echipajelor de intervenţie cu pompieri din turele libere, dar şi a numărului de dispeceri, în condiţiile în care peste 450 de cereri sunt înregistrate în prezent la dispeceratul instituţiei, iar de sâmbătă dimineaţa până la prânz au fost gestionate aproape 800 de solicitări.

"Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov intervin, în continuare, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de fenomenele meteorologice din ultimele zile ce se manifestă în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Astfel, pentru scurtarea timpului de răspuns, dar şi din cauza numărului mare de intervenţii, a fost luată hotărârea suplimentării echipajelor de intervenţie cu pompieri din turele libere, dar şi cu dispeceri, dat fiind şi numărul mare de apeluri primite din partea cetăţenilor. În intervalul orar 07,00 - 13,00 au fost gestionate 750 de solicitări în Bucureşti şi 40 în judeţul Ilfov. În acest moment, la dispeceratul ISUBIF sunt înregistrate peste 450 de solicitări care sunt preluate în regim de urgenţă, iar toate autospecialele de intervenţie cu capabilităţi adecvate sunt încadrate complet şi acţionează în teren, de la primele ore ale dimineţii", se arată într-un comunicat al ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit sursei citate, preluarea cazurilor se realizează din teren, în ordinea primirii acestora, fără ca autospecialele să se mai deplaseze spre subunităţile proprii.

Acţiunile de intervenţie se desfăşoară cu sprijinul Brigăzii Rutiere pentru cazurile în care este necesară oprirea temporară a traficului pentru îndepărtarea copacilor prăbuşiţi pe carosabil sau autoturisme, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel