Pesta porcină africană, confirmată în alte două localităţi din Teleorman
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un număr de patru noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti, în două localităţi din judeţul Teleorman, Bujoru şi Vânători. 

Prezenţa virusului pestei porcine africane (PPA) a fost confirmată de IDSA Bucureşti în probele prelevate din patru exploataţii non-profesionale, două din localitatea Vânători, comuna Lisa, şi alte două din comuna Bujoru, precizează Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Teleorman.

Potrivit aceleiaşi surse, în urma confirmării diagnosticului şi pe fondul existenţei suspiciunii de boală în şase gospodării din localitatea Vânători şi în alte cinci din comuna Bujoru, s-a dispus măsura uciderii preventive a tuturor suinelor din cele două localităţi, după o analiză de risc întreprinsă de specialiştii epidemiologi ai DSVSA Teleorman. În urma eliminării şi neutralizării animalelor din exploataţiile afectate, proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de lege, a mai precizat sursa citată.

În Teleorman, PPA a afectat porci domestici din 12 localităţi. Afectaţi de boală sunt şi porci mistreţi de pe trei fonduri de vânătoare, situate în Lunca Dunării, în partea de sud a judeţului. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Teleorman sau autorităţilor locale, proprietarii animalelor afectate de PPA urmând a fi despăgubiţi de stat, în condiţiile prevăzute de lege. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel