Data publicării:

Peskov susține că Putin vrea să pună capăt, prin „orice set de idei”, problemei ucrainene

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, spune că Vladimir Putin e deschis să pună capăt problemei ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri presei de stat ruse că sunt luate măsuri de securitate fără precedent la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF), unde președintele rus Vladimir Putin va vorbi în cursul zilei, conform CNN.

„Desigur, atât măsurile de securitate, cât și măsurile de securitate digitală sunt ambele destul de consolidate, s-ar putea spune fără precedent”, a declarat Peskov pentru presa de stat TASS.

„Inamicul acționează cu nerăbdare și nu pierde oportunitățile de a provoca pagube, așa că este foarte important să fim mobilizați în acest sens și să luăm toate măsurile de precauție”, a spus Peskov.

Îngrijorarea lui Peskov în legătură cu evenimentul de vineri vine după ce mai multe locații din Rusia, inclusiv Moscova, au fost afectate de atacuri cu drone în ultimele săptămâni, ceea ce a adus războiul mai aproape de rușii de rând decât în orice moment de când Rusia a invadat Ucrainei.

În mai, Moscova a raportat că a avut loc un atac cu drone asupra Kremlinului, în care două „vehicule aeriene fără pilot” au fost interceptate și distruse înainte de a provoca pagube.

Ucraina a negat implicarea în atacul cu drone, dar serviciile de informații ale Statelor Unite au indicat că Kievul ar fi putut lansa atacul.

Mai târziu, în luna mai, Moscova a raportat un alt atac cu drone asupra unui cartier rezidențial dintr-un cartier de sud-vest al orașului, o lovitură care a spart geamurile și a rănit două persoane.

Pe lângă oaspeții care participă la SPIEF, Moscova se pregătește să-i primească sâmbătă pe liderii mai multor țări africane, ca parte a Misiunii de pace în Africa.

Putin vrea să pună capăt problemei ucrainene

Peskov a mai spus că președintele rus Vladimir Putin este deschis să rezolve „problema Ucrainei” în mai multe moduri, a informat presa de stat rusă.

„Problema ucraineană poate fi rezolvată în multe feluri, Putin susține orice set de idei pentru a pune capăt conflictului”, a declarat Peskov agenției de presă de stat RIA Novosti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel