Data publicării:

Peskov își bagă capul în nisip. Spune că nu știe unde e Prigojin, nici dacă Surovikin a fost arestat. A început Kremlinul extirparea generalilor care au comunicat cu șeful Wagner?

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
 Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Dmitri Peskov susține că nu știe unde se află Prigojin și refuză ofere informații despre generalul Serghei Surovikin, după ce presa a scris că acesta a fost arestat.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că nu deține informații despre locul unde se află fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, scrie Interfax.

Întrebat de jurnaliști unde se află Prigojin - în Belarus sau în altă parte, Peskov a spus: "Nu am astfel de informații".

Pe 27 iunie, președintele belarus Alexandr Lukașenko a anunțat că liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, se află în Belarus.

În perioada 23-24 iunie, în Rusia au avut loc evenimente cu participarea grupului de mercenari Wagner, care au fost calificate de agențiile de aplicare a legii din Federația Rusă drept o încercare de rebeliune armată.

Pe 24 iunie, Peskov a spus că în urma negocierilor dintre Lukașenko și șeful Wagner, care au fost convenite cu președintele rus Vladimir Putin, s-a decis, de asemenea, că dosarul penal împotriva lui Prigojin va fi închis, "el însuși va merge în Belarus".

Peskov nu a comentat situația din jurul generalului Surovikin

Totodată, Dmitri Peskov, s-a abținut să răspundă la întrebarea despre ce se întâmplă în prezent cu generalul Serghei Surovikin și i-a sfătuit pe jurnaliști să contacteze Ministerul Apărării în acest sens.

"Nu, din păcate nu. Vă recomand să contactați Ministerul Apărării, aceasta este apanajul ministerului", a spus el reporterilor întrebat dacă poate comenta informațiile că Surovikin a fost demis.

Peskov a fost întrebat și dacă președintele Vladimir Putin continuă să aibă încredere în Surovikin.

"Aici vorbim despre faptul că el este comandantul suprem, și lucrează cu Ministrul Apărării, cu șeful Marelui Stat Major. În ceea ce privește unitățile structurale din cadrul ministerului, vă rog să contactați ministerul", a răspuns reprezentantul Kremlinului.

Când i s-a cerut să clarifice unde se află acum generalul Surovikin și dacă informațiile despre arestarea sa sunt confirmate, Peskov a spus: "Nu am nimic de adăugat aici la ceea ce am spus deja pe această temă".

De asemenea, jurnaliştii i-au cerut lui Peskov să comenteze dacă Kremlinul consideră că este necesar să-i îndepărteze din posturile lor pe oficialii de securitate care au comunicat cu Prigojin şi au avut vreo legătură cu acesta. La aceasta, Peskov a spus: "Această întrebare nu este absolut prerogativa mea. Nu mai am nimic de spus pe această temă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel