Peru a fost zguduit de un cutremur de 6,1
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un cutremur însemnat, de 6,1 grade pe scara Richter, a avut loc în nordul Peru. 

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter a zguduit vineri coasta de nord a Peru, fără a provoca victime sau pagube, au anunţat autorităţile, conform France Presse, citat de Agerpres. Seismul a fost înregistrat la ora 12:10 p.m. (17:10 GMT), iar epicentrul său a fost localizat la 12 kilometri vest de oraşul Sullana, nu departe de graniţa cu Ecuadorul, la o adâncime de 36 km, potrivit Institutului Naţional de Geofizică.

Direcţia de hidrografie şi navigaţie a Marinei Militare a exclus orice risc de tsunami, iar Protecţia Civilă nu a comunicat până în prezent niciun deces sau cazuri de persoane rănite.

Autorităţile competente evaluează posibilele pagube în zonele cele mai afectate, a precizat Protecţia Civilă într-un comunicat. Peru, care se află pe Cercul de Foc al Pacificului, se confruntă în fiecare an cu aproximativ 100 de cutremure perceptibile de către om.

Cutremure în Alaska

Cutremurul a avut loc la ora locală 22:15, cu magnitudinea 8,2 grade pe scara Richter, la 91 de kilometri sud-est de Perryville, Alaska, cu un epicentru de 46,7 kilometri adâncime, a raportat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). A fost declanșat un avertisment de tsunami.

La scurt timp după cutremur, Serviciul Național de Meteorologie a emis un avertisment de tsunami care acoperă coastele din Alaska de Sud și Peninsula Alaska din Pacific, de la intrarea Hinchinbrook la Pasul Unimak, precum și din Insulele Aleutine, de la Pasul Unimak până la Pasul Samalga. NWS a emis, de asemenea, un aviz de tsunami pentru zonele înconjurătoare, inclusiv pentru Hawaii, precizează TheEpochTimes.

Potrivit USGS, cutremurul a fost urmat de peste 25 de replici în regiune, două dintre acestea având magnitudini de 6.

Acest cutremur a fost al şaptelea cel mai intens din istoria SUA, cu o magnitudine similară cu cea a unui seism produs în Alaska în 1938, conform datelor USGS.

Este, totodată, cel mai puternic seism care a lovit America de Nord după cutremurul cu magnitudinea 8,7 produs în Alaska în 1965, potrivit USGS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel