Personalitatea lui Hitler. Ce ştiau americanii în 1943: "Este imposibil să sperăm la milă"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hitler
hitler
Adolf Hitler, unul dintre cei mai cruzi tirani din istorie, a fost catalogat drept un schizofrenic care îşi răzbuna furia reprimată din anii copilăriei.

Psihologul american Henry Murray a fost desemnat în 1943 de către Biroul de Servicii Strategice, un precursor al serviciilor secrete americane CIA, să studieze personalitatea lui Adolf Hitler, pentru a încerca să prevadă comportamentul său, potrivit Business Insider.

În raportul său 229 de pagini, "Personalitatea lui Adolf Hitler," Murray îl descrie pe Hitler drept un paranoic "incapabil de relaţii umane normale."

"Este imposibil să sperăm la milă sau tratament uman din partea lui", a scris Murray.

Studiul enumeră caracteristici ale personalităţii lui Hitler. După o copilărie frustrată, Hitler s-a simţit obligat să-şi exercite poziţia dominantă. Hitler suferea de sentimente de inferioritate intolerabile, rezultate în mare parte din aspectul său mic, fragil şi bolnăvicios din copilărie, potrivit raportului psihologului american.

El a refuzat să meargă la şcoală pentru că îi era ruşine că a fost un elev slab în comparaţie cu colegii săi de clasă. Mama lui l-a liniştit, permiţându-i să renunţe la şcoală.

Din lucrare reiese că Hitler a fost refuzat ca nepotrivit pentru serviciul militar în armata austriacă.

O mare parte din furia lui provine dintr-un sever complex Oedip, arată studiul. Pe când era copil, Hitler a experimentat complexul Oedip - iubirea faţă de mamă şi ură împotriva tatălui – pe care l-a dezvoltat după ce şi-a văzut accidental părinţii săi în timpul unui act sexual, potrivit raportului lui Murray.

Citeşte şi: Conspiratori împotriva lui Adolf Hitler - File de istorie

Hitler era subordonat şi respectuos cu tatăl său, dar îl vedea ca pe un duşman care a condus familia "într-un mod nedrept, cu severitate tiranică". Potrivit raportului, Hitler era invidios pe puterea masculină a tatălui său şi a visat ca el să îl umilească pentru a restabili "gloria pierdută a mamei lui."

Până la 16 ani, Hitler nu a prezentat nici o formă de ambiţie sau competiţie, pentru că tatăl său murise şi nu descoperise încă un nou inamic.

Hitler s-a simţit frecvent emasculat, mai scrie Murray. Citând parteneri sexuali ai lui Hitler, Murray scrie că atunci când Hitler acesta avea relaţii sexuale cu o femeie dădea dovadă de comportamente masochiste.

Hitler ar fi avut mai multe partenere, dar în cele din urmă s-a căsătorit cu amanta sa Eva Braun, cu câteva ore înainte de a se sinucide împreună în buncărul său din Berlin.

Chiar şi la apogeul puterii sale, Hitler suferea prăbuşiri emoţionale frecvente din cauza unor mustrări de conştiinţă, mai arată raportul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel