Personajul așteptat de toți fanii „Stăpânul inelelor“ va apărea, în premieră, în sezonul 2 din serialul Inelele Puterii / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Captură Prime Video
Foto: Captură Prime Video
Un personaj misterios, care din păcate nu a apărut nici în trilogia Stăpânul Inelelor, nici în Hobbitul, va fi prezent în sezonul 2 al serialului „Stăpânul Inelelor: Inelele puterii“, care va fi lansat pe 29 august 2024.

Tom Bombadil va apărea, în sfârșit, în călătoriile lungi și anevoioase prin Pământul de Mijloc. Personajul mistic este una dintre figurile cele mai inedite din scrierile lui J.R.R. Olkien și este portretizat ca un om din pădure, cu o prezență eterică și o înclinație pentru cântece și haine viu colorate. Deși el i-a ajutat pe hobbiți să se salveze din pericol la începutul primei cărți, Frăția inelului, acesta nu și-a făcut loc în primul film al trilogiei, potrivit VanityFair.

Serialul The Rings of Power (Inelele puterii), produs de Amazon Prime Video, bazat pe istoria antică a lui Tolkien, va rupe această tradiție de excludere și, în cele din urmă, îl va prezenta pe Tom Bombadil – alături de cântecele sale vesele și garderoba sa extravagantă – în cel de-al doilea sezon, care începe pe 29 august.

Bombadil a fost descris în cărțile lui Tolkien ca „mai vechi decât vechiul”, o entitate binevoitoare care și-a început viața în jurul timpului în care a început toată viața, așa că existența sa în această epocă anterioară, cu mii de ani înainte de evenimentele din Stăpânul Inelelor, se încadrează în canonul stabilit de autor.

Într-o scrisoare din 1937 adresată editorului său, gândindu-se la o posibilă continuare a Hobbitului, Tolkien l-a descris pe Bombadil drept „spiritul peisajului rural (dispar) din Oxford și Berkshire”.

CITEȘTE ȘI        -        „Stăpânul inelelor“ se întoarce. Primele imagini din noul sezon cu Sauron, Galadriel și Celebrimbor / video

Autorul s-a înfuriat la ideea că a scris în alegorie, dar este clar că l-a văzut pe Bombadil ca natura personificată - până la ambivalența personajului cu privire la interferența în lumea mai largă din jurul lui. Asta i-a lăsat pe showrunneri J.D. Payne și Patrick McKay să-și dea seama exact cum ar putea să apară Tom Bombadil în spectacolul lor, dar și de ce.

„Există un motiv pentru care nu a mai fost în adaptări anterioare, pentru că, într-un fel, este un fel de personaj antidramatic”, a spus Payne, în exclusivitate, pentru Vanity Fair.

„Nu este un personaj care are o agendă deosebit de puternică. El observă drama, dar în mare parte nu participă la ea. În Frăția Inelului, personajele se duc acolo și petrec o vreme, iar Tom are câteva cunoștințe despre ele.”, a spus el.

Bombadil apare pentru prima dată când hobbiții se înfruntă cu Old Man Willow, un copac furios din Pădurea Veche care îi înghite pe Merry și Pippin în faldurile scoarței sale. Bombadil cântă un cântec care liniștește vlăstarul sălbatic, făcându-l să-i elibereze pe hobbiți. După o scurtă ședere cu el și soția sa, Goldberry, micuții pleacă. Mai târziu, sunt salvați din nou de Bombadil când sunt capturați de spiritele răuvoitoare cunoscute sub numele de Barrow-wights, care îi prinde într-un cimitir antic. („Barrow” este un cuvânt în engleză veche pentru mormânt, iar „wight” este un fel de fantomă.)

„El poate fi o forță a binelui, dar este o provocare să se integreze dramatic, deoarece nu are o agendă”, a explicat Payne.

Tolkien însuși a fost neclar în ceea ce privește scopul personajului și a spus că l-a păstrat pe Bombadil în poveste, deși nu avea un scop clar din punct de vedere al intrigii.

„Tom Bombadil nu este o persoană importantă – pentru narațiune”, a scris Tolkien într-o scrisoare din 1954 adresată corectorului său pentru Stăpânul Inelelor.

Tom Bombadil va fi jucat în The Rings of Power de Rory Kinnear — cunoscut mai bine ca șeful de cabinet al lui M în ultimele patru filme James Bond, creatura lui Frankenstein din Penny Dreadful și premierul britanic care comite un act indescriptibil pentru o cauză nobilă în primul episod din Black Mirror.

CITEȘTE ȘI        -        Detalii mai puțin știute despre noul film „Stăpânul Inelelor“, care îl are în centrul atenției pe Gollum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel