Persoanele  care au făcut prima doză cu Johnson&Johnson află vineri cu ce vaccin își fac boosterul
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a declarat că cel târziu vineri va fi anunțată recomandarea pentru vaccinarea persoanelor care au făcut prima doză cu Johnson&Johnson.

„În această săptămână vom decide care va fi atitudinea de urmat la persoanele care fost vaccinate cu vaccin de la Johnson&Johnson în monodoză, pentru că începând cu prima parte a lunii noiembrie sunt deja pimele persoane eligible care ar putea să primi o doză booster, având in vedere că vaccinarea cu Johnson&Johnson a început în luna mai”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Conform acestuia, recomandarea va fi făcută cel târziu vineri.

„Probabil, că de primă intenție vom recomanda tot un vaccin pe bază de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna, însă nu este exclus să rămânem și pe recomandarea de a face un vaccin cu aceeași tehnologie, adică Johnson&Johnson, având în vedere că datele de imunogentitate și de siguranță sunt foarte bune”, a adăugat, marți,  șeful campaniei de vaccinare.

Un număr de 127.948 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore în România, dintre care 93.049 reprezintă prima doză, 9.861 - doza a doua şi 25.038 - doza a treia, scrie Agerpres, conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 11.978.451 de doze de vaccin, pentru 6.510.217 persoane, dintre care 5.974.134 au primit schema completă şi 731.586 s-au imunizat cu doza a treia.

792.000 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în ţară


792.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge miercuri, 27 octombrie, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino". Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului "Cantacuzino" este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel