PERSEIDE 2019. Când vedem perseide în 2019, ploaia de meteori
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PERSEIDE 2019. În noaptea de 12 spre 13 august 2019, are loc un fenomen astronomic fantastic - Perseide. Va fi o ploaie de meteori pe care nu trebuie să o ratați. Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an.

PERSEIDE 2019. În 2019, Perseidele se pot observa în noaptea de 12 spre 13 august, începând cu ora 22:00, dar și în noaptea de 13 spre 14 august.

PERSEIDE 2019. Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat. Din orașele mari, cu lumini, nu se pot observa mulți meteori. Cel mai bun este un loc la munte. De acolo se pot vedea maximum 100 de meteori pe oră, în timp ce persoanele din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Cum puteți urmări Perseide

Pentru a urmări Perseidele nu este nevoie de un instrument special. Trebuie doar să stați întins și să priviți cerul măcar o oră.

Denumite după constelaţia din care par că vin, Perseus, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an.

Fenomenul de stea căzătoare este arhicunoscut. Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 mm diametru ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracţiune de secundă cei interesaţi pot vedea acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte "meteoroid", iar pietroiul care cade pe Pământ se numeşte "meteorit".

În cazul Perseidelor, toate aceste particule de praf vin de la cometa Swift-Tuttle, care, când trece pe lângă Soare, sublimează şi praful cosmic prins în nucleul îngheţat este eliberat în spaţiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel