Permisul suspendat 18 luni, amendă de 7000 lei. Ce a făcut o şoferiţă pentru asemenea sancţiuni
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 19 oct 2022, 20:53
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
O şoferiţă de doar 24 de ani nu mai are voie să conducă în următoarele 18 luni şi trebuie să plătească şi o amendă de 7000 lei. 

O şoferiţă de 24 de ani din judeţul Suceava a fost amendată cu peste 7.000 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru mai mult de un an şi jumătate, după ce a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor şi a fugit de aceştia cu maşina pe străzile municipiului.

În cursul urmăririi, tânăra a săvârşit mai multe abateri la regimul rutier, între care depăşiri interzise şi circulaţie pe contrasens. După ce a fost prinsă, ea a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ, scrie Rador. 

Examen auto, fraudat cu sufleor. Candidaţii dădeau până la 7500 euro ca să treacă

Un instructor auto, împreună cu un alt bărbat, au pus la cale un sistem de fraudare a examenului teoretic auto. Ei cereau candidaţilor sume între 3000 şi 7500 euro pentru a-i ajuta să obţină permisul. 

Un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, şi un bărbat de 28 de ani au pus la punct un mecanism de fraudare a probei teoretice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere organizat de SRPCIV Bucureşti, suma solicitată candidaţilor fiind cuprinsă între 3.000 şi 7.500 euro.

Cei doi au recrutat zeci de candidaţi din mai multe judeţe, care intrau în sala de examen purtând pe îmbrăcăminte şi în urechi tehnică care le permitea să filmeze monitorul şi să comunice în exterior cu bărbatul de 28 de ani, care juca rolul de "sufleor", acesta din urmă transmiţându-le răspunsurile, scrie Agerpres.

Cum s-au prins poliţiştiiCazul a fost descoperit de poliţiştii de la Serviciul Rutier Ilfov, după ce un candidat, în vârstă de 32 de ani, a intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine şi în urechi, aceasta permiţându-i "sufleorului" să vadă monitorul şi să transmită răspunsurile corecte.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat marţi trei percheziţii la sediul unei şcoli de şoferi din Bucureşti şi la domiciliile celor implicaţi în acest caz.

În cadrul activităţilor de documentare, poliţiştii au identificat, până în prezent, 56 de persoane cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere.

În vederea executării a 56 de mandate de aducere, în cursul zilei marţi, 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov s-au deplasat în judeţele Iaşi, Călăraşi, Bacău, Ialomiţa şi în Bucureşti, până la acest moment 43 de persoane fiind conduse pentru cercetări la sediul IPJ Ilfov.

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada 2018 - 2022, un instructorul auto împreună cu un bărbatul de 28 de ani au racolat zeci de persoane neşcolarizate şi le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere organizat de SRPCIV Bucureşti.

IPJ Ilfov menţionează că, în activitatea infracţională, nu au fost angrenaţi lucrători din cadrul Serviciul Permise Bucureşti.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, fals informatic, fals în declaraţii şi abuz în serviciu, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?