Pericolul ascuns din CEAI. Ce a găsit un bărbat într-un pliculeț de ceai, atunci când l-a privit la microscop - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pericolul ascuns din CEAI. Ce a găsit un bărbat într-un pliculeț de ceai, atunci când l-a privit la microscop / Foto: Pixabay, de congerdesign
Pericolul ascuns din CEAI. Ce a găsit un bărbat într-un pliculeț de ceai, atunci când l-a privit la microscop / Foto: Pixabay, de congerdesign
Un bărbat a făcut o descoperire șocantă atunci când a privit un pliculeț de ceai la microscop.

Un bărbat a fost curios să vadă ce se află, de fapt, într-un pliculeț de ceai, așa că l-a privit la microscop. Acesta a rupt plasa plicului de ceai și a privit conținutul printr-un microscop performant, având astfel o imagine mărită. Ceea ce a descoperit este șocant. Pe lângă plantele uscate, în pliculețul de ceai pot fi observați și viermi. Video a devenit viral pe TikTok, fiind apreciat de aproape 400 de mii de oameni.

@mir_glazami_microscopa ♬ The Devourer of Souls - Christopher Young

Substanțele periculoase din pliculețele cu ceai. Tu știi ce bei?

Dacă până acum ați crezut că pliculețele de ceai sunt o alegere sănătoasă, aflați că v-ați înșelat. Mulţi producători de ceaiuri, în special cei care comercializează ceaiuri sub formă de pliculeţe, promovează beneficiile pe care le aduc acestea şi ascund ce conţin cu adevărat aceste pliculeţe: pesticide, toxine, ingrediente artificiale, arome şi organisme modificate genetic, scrie Csid.ro. Ar fi mult mai indicat să căutați plante uscate și să faceți voi ceaiul sub formă de infuzie. Fiți foarte atenți ca produsele pe care le folosiți să fie naturale, pentru a nu bea în loc de ceai, otravă.

În plus, ştiai că frunzele de ceai nu sunt spălate înainte de a fi ambalate în pliculeţe? Asta înseamnă că, dacă planta respectivă a fost stropită cu pesticide, acestea vor ajunge şi în cana ta cu ceai, iar tu le vei bea.

Un studiu realizat de Glaucus Research arată că peste 91% din sortimentele de ceai testate au niveluri de pesticide care depăşesc limita maximă admisă de autorităţile de sănătate din Statele Unite. De exemplu, un sortiment de ceai contra insomniei avea printre ingrediente şi propaclor, un compus cu potenţial cancerigen conform legilor americane. De asemenea, într-un sortiment de ceai destinat relaxării au fost descoperite urme de propargit, o substanţă cancerigenă şi toxică. Evident că pe nicio etichetă nu erau menționate toate aceste pericole, așa că ar trebui să fiți foarte atenți atunci când cumpărați ceai. Pentru a fi siguri că nu beți otravă, uscați-vă voi acasă, mușețel, mentă sau flori de tei. Ceaiul va fi delicios și cu siguranță mult mai sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel