Pericol pe Transbucegi (DJ 713) din cauza căderilor de stânci
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: CJ Prahova
Foto: CJ Prahova
Atenţionare pentru şoferii care intenţionează să circule pe Transbucegi. 

"Atenţie la căderile de pietre şi blocuri de stâncă pe DJ 713!

Circulaţia se desfăşoară restricţionat pe anumite porțiuni de drum Ca urmare a sesizărilor primite, zilele trecute, privind căderile de blocuri de stâncă şi bolovani pe DJ713, între km 2+300 şi 2+500, de pe versant, conducerea Consiliului Judeţean Prahova a demarat de urgenţă procedurile de verificare şi monitorizare a fenomenului. Astfel, a fost constituită o comisie formată din reprezentanţi ai CJ Prahova, Poliţiei Sinaia, Ocolului Silvic Sinaia şi Administraţiei Parcului Natural Bucegi care s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că pe sensul către Cabana Dichiu, în afara zonei de siguranţă a drumului judeţean, versantul împădurit aparţinând Domeniului Silvic al Statului, în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor, suprafaţă de teren ce apaţine Parcului Natural Bucegi, este într-un amplu proces de eroziune", informează Consiliul Judeţean Prahova.           

De ce a apărut acest fenomen

                                                                                                                                                                                                                   

"Acest fenoment, apărut după trecerea iernii, a dus la dislocarea unor bucăţi de stâncă de diverse dimeniuni, care la acest moment reprezintă un real pericol pentru siguranţa circulaţiei rutiere. Consiliul Judeţean, în calitate de administrator al drumului, a întreprins o serie de măsuri urgente privind instituirea unor restricţii de circulaţie şi montarea de indicatoare rutiere de avertizare a pericolului.

De asemenea, i-a convocat pe reprezentaţii Direcţiei Silvice Prahova, în administrarea căreia se află versantul împădurit amintit, pentru a se stabili modul în care poate fi oprită căderea bucăţilor de stâncă pe carosabil şi, totodată, dacă poate fi stopat fenomenul de eroziune", transmite CJ Prahova.                                                                                                                                                                                                                             

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel