Pericol în supermarket. Daciana Sârbu, demers uriaș pentru români
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Produse vândute sub aceleași denumiri si etichete au uneori calitate inferioara in state est-europene fata de restul UE, iar acest dublu standard este inacceptabil, a spus Daciana Sârbu. Eurodeputata și europarlamentarul ceh Pavel Poc au adresat o interpelare Consiliului European, cerând acțiuni pentru verificarea si remedierea situației.

Potrivit unor studii comparative, exista, practic, duble standarde in calitatea alimentelor în Uniunea Europeana, care par sa corespunda unei diviziuni Est-Vest, subliniază cei doi eurodeputati (vicepreședinți ai Comisiei pentru Sănătate din PE). Aceștia solicita Consiliului un punct de vedere oficial si acțiuni pentru corectarea acestei probleme, astfel încât calitatea alimentelor comercializate sub același brand sa nu mai difere între statele UE. 

"Este o diferență de calitate care nu are nicio explicație. Avem alternative - să facem demersuri și să nu mai acceptăm aceste lucruri. Am făcut trimitere la mai multe studii care s-au publicat în ideea că există aceste diferențe, trebuie să luăm măsuri", a spus Daciana Sârbu la interviurile DC News Live.

Răspunsul după minutul 24:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel