Data actualizării:
Data publicării:

Percheziții la sediul partidului lui Macron și al firmei americane McKinsey

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Perchezițiile au fost efectuate în cadrul cercetărilor cu privire la neregulile din campania electorală a lui Emmanuel Macron, cercetări deschise în octombrie anul trecut.  

Potrivit Gulf News, marţi au fost efectuate percheziții  la sediul partidului președintelui Franței, Emmanuel Macron, dar și la birourile gigantului american de consultanță, McKinsey. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul cercetărilor deschise în octombrie anul trecut și au vizat  intervenția firmelor de consultanță în campaniile electorale ale lui Macron pentru alegerile prezidențiale din 2017 și 2022. 

În Franța, finanțarea campaniei electorale de către companii este ilegală, iar finanțarea făcută de către persoane fizice este strict limitată.

O altă anchetă a fost deschisă pentru acuzații de ”favoritism”, potrivit unui comunicat al parchetului. Potrivit Politico, existau suspiciuni de abatere cu privire la ”condițiile” în care contractele publice au fost atribuite de Guvernul francez, firmei americane McKinsey.

Probleme şi pentru cancelarul Austriei, Karl Nehammer 

Curtea de Audit a Austriei a identificat probleme în ceea ce priveşte declararea cheltuielilor pentru campaniile electorale şi în cazul partidului austriac OVP, condus de cancelarul Karl Nehammer. În Austria, limita cheltuielilor în campanii electorale este setată la 7 milioane de euro, în timp ce despre OVP se crede acum că ar fi cheltuit cu aproximativ 1 milion de euro mai mult. Ba mai mult, transmit auditorii, partidul a ascuns această sumă. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel