Percheziții la sediile Parlamentului European în cadrul anchetei de interferență rusă
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007
Poliția a efectuat miercuri percheziții în legătură cu „interferența rusă” în Parlamentul European, potrivit unei declarații a procurorului federal.

Perchezițiile, desfășurate la o reședință privată din Bruxelles și la birourile Parlamentului European din Strasbourg și Bruxelles, sunt legate de așa-numitul caz Russiagate, în care europarlamentari au fost abordați și plătiți pentru a promova propaganda rusă prin intermediul site-ului Voice of Europe, scrie POLITICO. 

„Există indicii că angajatul Parlamentului European implicat a jucat un rol semnificativ în acest caz”, au declarat autoritățile belgiene de aplicare a legii.

Ancheta se concentrează pe afirmațiile că europarlamentari au fost plătiți pentru a promova propaganda rusă, ceea ce a dus la aceste percheziții pentru a aduna dovezi suplimentare. Această acțiune subliniază eforturile continue ale autorităților de a combate influențele externe și interferențele în cadrul instituțiilor europene.

Situația este în curs de dezvoltare, iar autoritățile continuă să investigheze pentru a stabili amploarea implicării și eventualele consecințe pentru cei implicați.

Știrea este în curs de actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel