Percheziții la Primăria Târgoviște. Trei persoane, REȚINUTE
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Trei persoane au fost reținute în urma unor percheziții la Primăria Târgoviște.

Trei persoane au fost reţinute după ce poliţiştii au efectuat, miercuri, percheziţii la Primăria Târgovişte şi pe raza judeţului Dâmboviţa în cadrul unor cercetări privind achiziţia de produse de curăţenie şi alte bunuri, au informat, joi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

"Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au efectuat 4 percheziţii la o instituţie publică din Târgovişte şi pe raza judeţului, ocazie cu care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente financiar-contabile, întocmite în perioada 2014-2017 şi două unităţi de calculator", se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa remis Agerpres.

Și-au însuşit pe nedrept o sumă mare de bani

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017, trei persoane, angajate la o instituţie publică din Târgovişte, şi-ar fi însuşit pe nedrept 191.896 de lei din bugetul unităţii. Pentru a justifica suma însuşită, cei trei ar fi întocmit şi folosit în fals documente financiar-contabile referitoare la achiziţia unor bunuri consumabile şi a unor produse de curăţenie, cu avansul spre decontare, pe care le-au înregistrat în contabilitatea instituţiei.

Ce spun reprezentanţii IPJ Dâmboviţa

"Totodată, o femeie ar fi falsificat 77 de facturi fiscale şi 77 de chitanţe aferente, aparent emise de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, toate cu sediul social în Bucureşti, dar şi de către o societate comercială din Târgovişte, unde aceasta avea calitatea de administrator", au precizat reprezentanţii IPJ Dâmboviţa.

Joi, cele trei persoane, două femei şi un bărbat, bănuite de comiterea infracţiunii de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentate unităţii de parchet cu propuneri de măsuri preventive.

La descinderi au participat şi criminalişti. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii continuă cercetările

De asemenea, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea şi îndrumarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, existând suspiciunea că persoanele bănuite şi-ar fi însuşit, prin aceeaşi modalitate, diverse sume şi în perioada 2014-2015.

Primăria Târgovişte precizează, printr-un comunicat de presă, că dosarul despre care se face referire în spaţiul public este generat de o plângere formulată chiar de către instituţie, în anul 2017, în baza unui raport al Curţii de Conturi.

Autoritățile au în vedere recuperarea prejudiciului

"În cadrul plângerii, instituţia noastră s-a şi constituit parte civilă în vederea recuperării unui prejudiciu de 205.533 lei. Singura măsură legală şi normală era sesizarea Parchetului, demers pe care Primăria l-a iniţiat imediat (...). Primăria Municipiului Târgovişte a procedat cu respectarea întocmai a procedurilor legale. Îi asigurăm pe târgovişteni că această situaţie nu afectează în niciun fel activitatea administraţiei publice locale, iar zecile de investiţii pe care le avem în derulare vor continua în acelaşi ritm susţinut", au anunţat reprezentanţii Primăriei Târgovişte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel