Percheziții la persoane care ar fi folosit fișe medicale false pentru preschimbarea permiselor auto
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
10 percheziții domiciliare se desfășoară în această dimineață, în Alba și Cluj, la persoane bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În această dimineaţă, poliţiştii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 10 percheziţii la persoane bănuite de fals și uz de fals. S-ar fi folosit de fișe medicale false, pentru a-și preschimba permisele de conducere, anunță IGPR într-un comunicat de presă.

La data de 20 mai 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 10 percheziţii, dintre care 9 în județul Alba și una în județul Cluj, la domiciliile unor persoane bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

S-ar fi folosit de fișe medicale false pentru a obține preschimbare permiselor auto

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – mai 2021, persoanele vizate de anchetă s-ar fi folosit de fișe medicale false, pentru a obține preschimbarea permiselor de conducere auto, în vederea obținerii unei noi valabilități administrative.  

Zece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, participă polițiștii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Alba precum și polițiști din cadrul Poliției Orașului Zlatna, mai arată IGPR.

Tot astăzi, 20 de percheziții și 14 verificări economice pentru evaziune fiscală

IGPR a mai anunțat, astăzi, că polițiștii din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 20 de percheziții domiciliare și 14 verificări economice, în municipiul București și în județele Ilfov, Brăila, Buzău și Constanța, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Persoanele bănuite, prin intermediul a 27 de societăți, ar fi eludat plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prin evidențierea în actele contabile de operațiuni nereale, fiind cauzat un prejudiciu de un milion de lei.

De asemenea, vor fi puse în aplicare 17 mandate de aducere, emise pe numele bănuiților, ce vor fi conduși la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt.

La acțiune, participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Buzău și Constanța, informează IGPR într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel