Urmărește emisiunea live
Percheziții la Brigitte și Florin Pastramă. Chirieac, întrebare cheie pentru şeful Poliţiei Capitalei: Nu mai bine făceaţi aşa?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Şeful Poliţiei Capitalei, cms. şef Bogdan Berechet, a vorbit despre intervenţia poliţiei într-un caz în care sunt cercetare presupuse fapte de falsificare de măşti de protecţie, moment în care analistul politic Bogdan Chirieac i-a adresat o întrebare cheie. 

Bogdan Berechet a explicat, la România TV, cum s-a făcut intervenţia în acest caz, iar Bogdan Chirieac i-a adresat o întrebare cheie. 

"Acum îl întreb şi eu pe domnul poliţist, cu toată dragostea, câţi poliţişti s-au deplasat la reşedinţa doamnei Brigitte Pastramă şi a domnului Pastramă?", a întrebat Bogdan Chirieac.

"Întotdeauna se face o analiză...", a încercat să răspundă Bogdan Berechet.

"Şi v-aţi dus cu mascaţi, cu puşca mitralieră?", a mai întrebat Chirieac.

"Nu, nu a fost cazul, puteţi să întrebaţi familia în cauză", a spus Berechet.

"Nu, staţi puţin că nu-i cunosc şi nici nu doresc să-i cunosc, să nu mă înţelegeţi greşit, că nu sunt la piţiponceală, la chestii din astea. Doar v-am întrebat şi ştiţi de ce? Dacă aţi trimis 20 de poliţişti, nu mai bine trimiteaţi doi iar pe ceilalţi 18 îi trimiteaţi pe teren, că ne dă în cap pe stradă în Bucureşti", a punctat analistul politic. 

Brigitte şi Florin Pastramă, audiaţi într-un dosar privind vânzarea de măşti de lux contrafăcute (surse)

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2 au percheziţionat joi locuinţa soţilor Brigitte şi Florin Pastramă, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrafacerea unei mărci şi punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Potrivit unor surse judiciare, Brigitte şi Florin Pastramă au calitatea de suspecţi în dosar, fiind acuzaţi că ar fi vândut ilegal măşti de protecţie contrafăcute.

Cei doi au fost ridicaţi cu mandat din locuinţă şi duşi la audieri la sediul Poliţiei Sectorului 2.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, transmite Agerpres.

Italia:Garda financiară a confiscat milioane de măşti şi alte echipamente medicale, provenite mai ales din China

În altă ordine de idei, garda financiară italiană au anunţat joi că a confiscat milioane de dispozitive medicale contrafăcute, printre care măşti şi kituri chirurgicale, provenite mai ales din China, în valoare totală de peste 11 milioane de euro, transmite AFP.

O primă operaţiune a Gărzii financiare italiene l-a vizat pe un angrosist din Florenţa, care deţinea într-un depozit imens mai mult de 16 milioane de echipamente medicale cu un marcaj CE contrafăcut sau fără niciun marcaj, indică un comunicat oficial.

Printre produsele confiscate figurează măşti chirurgicale, seringi, ace, echipamente de protecţie pentru personalul sanitar şi kituri chirurgicale.

Cele peste 650.000 de măşti nu aveau marcajul CE, care lipsea şi pentru 659 kg de suplimente alimentare sub formă de pudră, dar şi în cazul a 500.000 de capsule de vitamine şi acid hialuronic.

Valoarea produselor confiscate se ridică la aproximativ 8 milioane de euro.

Într-o altă operaţiune, Garda financiară a confiscat peste 1,3 milioane de măşti chirurgicale de tip FFP2 şi KN95, acestea din urmă dispunând de o certificare chineză, nu europeană.

Toate aceste măşti, de provenienţă chineză, aveau o valoare de circa 3,2 milioane de euro şi urmau să fie livrate Protecţiei civile din regiunea nordică Lombardia, menţionează un al doilea comunicat al Gărzii financiare italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel