Percheziții în Suceava. Doi bărbați, reținuți pentru cămătărie și șantaj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru cămătărie și șantaj, în urma unor percheziții domiciliare efectuate în Suceava. 

Doi bărbaţi suspectaţi de cămătărie şi şantaj au fost reţinuţi de poliţişti, vineri seara, în urma unor percheziţii domiciliare, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Sursa citată a precizat că vineri, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale - Poliţia Municipiului Suceava au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară pentru probarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi, ambii în vârstă de 47 de ani, din comunele Şcheia şi Ipoteşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, în sarcina celor doi s-au reţinut fapte în formă continuată de şantaj şi cămătărie, precum şi acte de relaţionare infracţională în sfera cămătăriei.

În urma percheziţiilor desfăşurate şi a materialului probator administrat s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor doi bărbaţi, aceştia fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

În acest caz sunt continuate cercetările pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă, transmite Agerpres. 

VEZI ȘI: Percheziții la persoane care ar fi obținut, ilegal, indemnizații pentru creșterea copilului. Prejudiciu de peste 5.550.000 lei

Joi dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov, I.P.J. Călărași, I.P.J. Neamț, I.P.J. Prahova și I.P.J. Vrancea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au pus în aplicare 53 de mandate de percheziție domiciliară, în vederea destructurării unei grupări infracționale specializate în falsificarea unor documente de angajare.

"Activitățile se desfășoară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals și uz de fals.

Din materialul probator administrat până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2017-2020, 66 de persoane fizice ar fi indus în eroare pe reprezentanții Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti și ar fi beneficiat, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului, solicitate în baza O.U.G. nr.111/2010, prin depunerea la dosarele de acordare a unor documente de angajare false, care atestă în mod fictiv locul de muncă, perioada prestată, funcția și remunerația primită.", arată un comunicat de presă. 

Citește mai mult și vezi VIDEO aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel