Percheziții în PENITENCIAR. Coli A4, impregnate cu substanțe psihoactive, ”vândute” pe cafea, țigări și haine
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
O nouă metodă de introducere a substanțelor psihoactive în penitenciar a fost depistată de anchetatori. În schimbul bucăților de hârtie, băgate în penitenciar prin corespondență, deținuții primeau bani, dar și cafea, țigări sau haine. 

”La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul Antidrog și reprezentanţi ai Penitenciarului Ploieşti au efectuat un număr de 5 percheziții în camere de detenţie din interiorul Penitenciarului Ploieşti, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din probatoriul administrat a rezultat că substanţele psihoactive erau impregnate pe bucăţi de hârtie, care ulterior erau introduse în penitenciar prin intermediul corespondenţei. După introducere, bucăţile din hârtie erau livrate membrilor grupării care, ulterior, le distribuiau către diverşi consumatori, în schimbul unor sume de bani sau unor bunuri (cafea, ţigări, articole vestimentare).

În ceea ce priveşte modalitatea de consumare, bucăţile de hârtie impregnate cu produse psihoactive noi, erau introduse în ţigări şi consumate, fiind astfel foarte greu de depistat activităţile infracţionale desfăşurate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 8 coli din hârtie tip A4, 3 bucăți de hârtie de diferite dimensiuni, 5 bucăți de șervețele și o bucată de hârtie de dimensiuni aproximativ 100 cm/40 cm, susceptibile a fi impregnate cu substanțe psihoactive.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” anunță DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel