Percheziții în patru județe, după agresarea unui suporter FCSB
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Percheziții în patru județe, după agresarea unui suporter FCSB.
Percheziții în patru județe, după agresarea unui suporter FCSB.
În această dimineață, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente desfășoară 19 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în Ilfov, Giurgiu şi Vâlcea.

Perchezițiile vizează un dosar penal de tâlhărie calificată deschis după ce suporteri ai CSA Steaua au agresat un suporter FCSB.

”În această dimineaţă, 6 octombrie 2022, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente au pus în aplicare 19 mandate de percheziţie domiciliară şi 14 mandate de aducere, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Vâlcea, într-un dosar penal de tâlhărie calificată”, anunţă Poliţia Capitalei. 

Potrivit anchetatorilor, sunt vizate fapte care au avut loc în luna august, după meciul din Conference League dintre FCSB şi Viking Stavanger, când suporteri CSA Steaua au atacat un bărbat care face parte dintr-un grup de suporteri ai FCSB şi care avea asupra sa steaguri cu însemnele grupării.

Agresorii deţineau arme albe, obiecte contondente, mănuşi, cagule, iar o parte din ele au fost găsite la percheziţii. Cercetările sunt desfăşurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi participă jandarmi ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Vezi și:

Percheziții DIICOT la o subsidiară Gazprom din România pentru suspiciunea de spionaj

Luni dimineața, 3 octombrie, procurorii au descins în mai multe locații din București, dar și din Timiș, ale NIS Petrol, companie sârbă, controlată de grupul rusesc Gazprom Neft.

Poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate din Timişoara şi jandarmii de la Trupele Speciale de Intervenţie fac luni mai multe percheziţii, printre care una la sediul NIS Petrol, companie sârbă, controlată de grupul rusesc Gazprom Neft.

Percheziţiile ar avea legătură cu transmiterea ilegală de date informatice şi informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România.

Percheziţiile de luni au loc în birourile companiei NIS Petrol (Nafta Industrija Srbije) din Timişoara, cât şi la mai multe locuinţe aparţinând unor angajaţi ai acestei companii, atât din Timişoara, cât şi din Bucureşti, relatează Antena3. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile ar avea legătură cu un dosar al DIICOT în care s-ar cerceta transmiterea ilegală de date informatice, de informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România, precum şi accesarea ilegală a unor sisteme informatice.

Procurorii DIICOT au ajuns să ridice calculatoare şi documente atât de la sediul companii, cât și de la domiciliile unor angajați ai acestei companii. Se pare că sunt, în acest moment, 9 percheziții în 8 puncte de desfășurare a activității.

Urmează ca toți cei vizați de această anchetă să ajungă la sediul DIICOT pentru a răspunde la toate întrebările legate de anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel