Percheziții DNA la CJ Călărași. Președintele Vasile Iliuță, suspectat de fapte de corupție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Direcția Națională Anticorupție face percheziții la Consiliul Județean Călărași și la locuința președintelui Vasile Iliuță.

Direcția Națională Anticorupție efectuează astăzi, 21 martie 2024, percheziții la Consiliul Județean Călărași și la locuințe președintelui Vasile Iliuță. Acesta a mai fost trimis în judecată de DNA, în anul 2021, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și șantaj și a fost achitat în primă instanță de Tribunalul București, în 2023, potrivit Antena 3 CNN. 

„Concret, inculpatul Iliuță Vasile nu a aprobat plata drepturilor salariale angajaților respectivi în condițiile în care magistrații Tribunalului Călărași au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului Județean Călărași în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcția publică pe care o dețineau. În aceeași perioadă și în același context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care știa că sunt falsificate și în care, cu știință, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus. Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaților respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit DNA, Vasile Iliuță „ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror (de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, n.red.) pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel