Data actualizării:
Data publicării:

Percheziții DNA în 8 locații din România, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni economice

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
DNA efectuează percheziții în 8 locații din România.

Direcția Națională Anticorupție anunță că astăzi, 25 septembrie, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Constanța și Prahova, reprezentând domiciliile unor persoane fizice, ca parte a unei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni economice, în perioada 2019-2020.

"Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni economice, în perioada 2019-2020.

În cursul zilei de 25 septembrie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Constanța și Prahova, reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", transmite DNA într-un comunicat de presă.

Ce sunt infracțiunile economice

Precizăm că în sfera infracțiunilor economice pot fi încadrate fapte cum sunt abuzul de încredere în fraudarea creditorilor, bancruta frauduloasă, înșelăciunea, deturnarea licitațiilor publice, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, luarea de mită, darea de mită, traficul de influență, cumpărarea de influență, delapidarea, abuzul în serviciu, falsificarea de monede, falsificarea unor înscrisuri oficiale sau sub semnătură privată, deturnarea de fonduri, evaziunea fiscală, spălarea banilor proveniți din săvârșirea unor infracțiuni, contrabanda, utilizarea subvențiilor în alte scopuri, efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, schimbarea destinației fondurilor Uniunii Europene.

Percheziţii într-un dosar de camătă şi înşelăciune. Fiul temutului interlop Austrianu este vizat

Reamintim că, marți dimineață, oamenii legii din Ploiești au desfășurat patru percheziții la indivizi suspectați de camătă, fraudă și conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce, într-un dosar ce îl implică, printre alții, pe fiul celebrului interlop ploieștean, Austrianu.

"În fapt, în perioada decembrie 2023- septembrie 2024, doi dintre bănuiţi ar fi oferit bani cu dobândă mai multor persoane din municipiul Ploieşti, fără a fi autorizaţi în acest sens, ajutaţi fiind de alte două persoane, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro. De asemenea, unul dintre bănuiţi, ar fi condus, în cursul anului 2024, un autoturism pe drumurile publice din municipiul Ploieşti, având dreptul de a conduce suspendat. Totodată, o altă persoană implicată ar fi comis infracţiuni de înşelăciune prin modul de operare ghicitul", informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că cei bănuiţi de camătă sunt Sandu Cosmin, fiul cunoscutului interlop ploieştean Austrianu, şi concubina acestuia. La sediul unităţii de poliţie au fost duse cinci persoane, în vederea audierii. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel