Victorie! L-au prins! Percheziție la un român din Marea Britanie implicat în atacurile cibernetice rusești. Bode, anunț de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Polițiștii britanici au făcut o percheziție la locuința unui român din Marea Britanie, care ar fi susținut activitatea hackerilor. Anunțul a fost făcut, marți, 3 mai, de ministrul Lucian Bode.

Așadar, polițiștii britanici au făcut o percheziție la locuința unui român din Marea Britanie, care ar fi susținut activitatea hackerilor, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română și prin indicarea unor site-uri web din Romania care ar fi putut fi atacate.

„Atacurile ar fi fost revendicate de o grupare intitulată KillNet, de origine rusă, iar activitatea acestora ar fi promovată pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia - Ucraina. Imediat după aceste atacuri, specialiști ai Ministerului Afacerilor Interne, Direcției Generale de Protecție Internă, Inspectoratului General al Poliției Române, precum și din cadrul celorlalte structuri și instituții din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, au desfășurat activități specifice din competență, pentru contracararea atacurilor, protecția site-urilor vizate și identificarea persoanelor responsabile, în vederea asigurării rezilienței infrastructurilor IT”, a declarat, marți, 3 mai, ministrul Lucian Bode.

Potrivit ministrului de Interne, a fost identificat un cetățean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi susținut activitatea grupării infracționale.

„La data de 2 mai, în urma cooperării polițienești internaționale, autoritățile de aplicare a legii din Marea Britanie, prin National Crime Agency, au efectuat o percheziție domiciliară, în Marea Britanie, la adresa de reședință a cetățeanului român, bănuit că ar fi fost implicat în desfășurarea atacurilor informatice, din ultimele zile, asupra infrastructurii IT din România. De asemenea, ofițeri specializați din cadrul IGPR, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, s-au deplasat în Marea Britanie, pentru acordarea de sprijin în ancheta desfășurată de National Crime Agency”, a mai spus Lucian Bode.

De asemenea, ministrul Lucian Bode a precizat că românul este în custodia polițiștilor britanici și este audiat.

În altă ordine de idei, în aceeași declarație de presă, ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că s-a întâlnit cu tatăl fetiței accidentată mortal de un polițist pe trecerea de pietoni: „Avem deschiderea și disponibilitatea ca acest caz să se clarifice cu celeritate, astfel încât o instanță din România să se pronunțe pe această tragedie.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel