Pepenii vor crește uriași și dulci, dacă sunt udați corect. Iată ce trebuie să faci
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pepenii vor crește uriași și dulci, dacă sunt udați corect. Iată ce trebuie să faci. Sursa foto: freepik.com
Pepenii vor crește uriași și dulci, dacă sunt udați corect. Iată ce trebuie să faci. Sursa foto: freepik.com
Dacă dorești să obții pepeni aromați și suculenți, trebuie să-ți amintești regulile de îngrijire a acestora.

O atenție deosebită trebuie acordată udării. Solul trebuie umezit abundent, dar nu des. Cel mai bun moment pentru udare este dimineața. Dacă este secetă, atunci procedura poate fi efectuată seara. Dacă se observă scăderi frecvente de temperatură, udarea nu trebuie efectuată în acest moment.

Udă florile cu această apă magică și te vor surprinde cu frumusețea lor

Apa trebuie să fie caldă. Trebuie reținut că apa rece nu este potrivită pentru irigarea pepenilor.

Cultura are un sistem radicular puternic, de aceea pepenii trebuie udați nu doar sub rădăcină, ci pe o zonă mai mare. Metoda de stropire nu este potrivită pentru pepeni.

Dacă dorești să reduci numărul de udări, ar trebui să utilizezi un strat de materie organică (paie, fân, iarbă tăiată), astfel încât umiditatea să rămână în sol mai mult timp.

 

Când să udă pepenii?

 

Prima dată, procedura trebuie efectuată la apariția primelor 3-5 frunze. A doua udare se face în timpul înmuguririi și începutului înfloririi.

Bujorii vor crește uriași și luxurianți: iată secretul grădinarilor pricepuți

Apoi, la începutul apariției fructelor mici. Când pepenii încep să câștige în greutate, poți scurta procedurile de udare. De asemenea, poți opri complet udarea plantelor după ce pepenii s-au copt.

 

Vezi și: Cea mai eficientă soluție pentru hrănirea unui măr la începutul lunii iunie. Fructele vor fi mari și suculente

 

O livadă este o investiție bună în viitorul apropiat. Dacă aveți grijă de copaci și îi hrăniți în timp util, atunci în câțiva ani veți obține o recoltă care va crește exponențial de la an la an. 

Unele soiuri dau roade chiar și 40 de ani, iar aceasta nu este limita. Pe tot parcursul vieții, pomii fructiferii trebuie să fie bine îngrijiți și să fie hrăniți.

Doar în astfel de condiții puteți obține recolte decente. Acum este momentul perfect pentru a fertiliza un măr adult și pentru a obține fructe mari și suculente. La începutul lunii iunie, grădinarii cu experiență recomandă folosirea cenușii de lemn ca pansament de top, un îngrășământ bun cu potasiu și fosfor potrivit pentru soluri acide sau neutre.

Cultivă levănțică pe pervaz sau balcon. Trucurile grădinarilor pentru ca planta să crească sănătoasă și luxuriantă

Fosforul este extrem de important pentru creșterea plantelor, deoarece le oferă o pornire rapidă la începutul dezvoltării și stimulează procesele vitale pe toată perioada de creștere.

Potasiul întărește imunitatea culturilor de grădină, crescând rezistența la diferiți factori adverși. Pentru a obține soluția dorită, trebuie să amestecați un pahar de cenușă de lemn și 10 litri de apă curată. Compoziția finită se aplică sub rădăcina mărului.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel