Data publicării:

Pepene verde murat. Rețetă delicioasă pentru iarnă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Penele roşu este un fruct extrem de popular în timpul verii. Totuşi, te poţi bucura de el şi în anotimul rece.

Ingrediente:

1 pepene proaspăt, bine copt
cimbru
usturoi
o bucăţică de hrean
tulpini de mărar cu flori uscate
sare

Mod de preparare:

Spală pepenele şi taie-l în felii pe care le aşezi într-un borcan. Printre felii adaugă cimbru, usturoiul, o bucată de hrean, tulpinile de mărăr.

Toarnă deasupra saramura rece, preparată din o lingură de sare grunjoasă la 1 litru de apă. La un borcan de 5 litri se face aproximativ 3,5 litri de saramură, care trebuie să acopere feliile de pepene.

Pune un capac sau acoperă borcanul cu folie de plastic, apoi dă-l la rece în cămară sau beci.

Pepenele roşu murat poate fi servit cu friptură sau cartofi prăjiţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel