Data publicării:

Pentru prima dată, mercenarii ruși încearcă să recruteze femei pentru a lupta ca lunetiste în războiul din Ucraina

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Un grup de mercenari ruși încearcă pentru prima dată să recruteze femei pentru a lupta în Ucraina.

O companie militară privată (PMC) susținută de statul rus încearcă pentru prima dată să recruteze femei în roluri de luptă în Ucraina, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie, citat de Sky News.

Acesta a spus că postările de pe rețelele de socializare au „făcut apel ca recrute de sex feminin să se alăture Batalionului Borz, o parte a PMC Redut din Rusia, pentru a lucra ca lunetiste și operatoare de vehicule aeriene [UAV] fără echipaj”.

În martie, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că 1.100 de femei au fost desfășurate în Ucraina, ceea ce ar echivala cu aproximativ 0,3% din totalul personalului, a spus Ministerul Apărării, adăugând că anunțul lui Redut subliniază că „în prezent servesc în principal în funcții de asistență medicală și servicii alimentare”. 

„Rămâne neclar dacă forțele oficiale de apărare ruse vor încerca să urmeze exemplul și să deschidă mai multe roluri de luptă femeilor”, a adăugat Ministerul Apărării.

„Femeile au ocupat rareori roluri de luptă în prima linie în cadrul forțelor pro-ruse în timpul conflictului actual. Totuși, a existat o tradiție puternică de lunetiste și alte trupe de luptă în forțele sovietice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, se mai arată în informarea britanicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel