Pentagonul declară că decizia de a riposta împotriva atacurilor Iranului este în mâinile Israelului
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Statele Unite nu au fost informate în avans de către Iran cu privire la atacul de sâmbătă, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că Statele Unite nu caută conflict cu Iranul.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat luni că decizia de a riposta împotriva atacului Iranului de sâmbătă va fi luată de Israel, notează Yenisafak.

"Nu vreau să intru în ipoteze. În acest moment, dacă Israelul răspunde sau nu la atacul Iranului, desigur, este ceva de discutat și de decis de către Israel", a spus generalul major Pat Ryder reporterilor.

Întrebat dacă Israelul l-a informat pe Pentagon în privința planurilor sale de a răspunde la atacul iranian, Ryder a spus că nu va vorbi în numele Israelului.

Statele Unite nu doresc escaladarea situației, a subliniat el, adăugând că Washingtonul va lua măsurile necesare pentru a-și proteja forțele din regiune și pentru a apăra Israelul.

Reiterând faptul că Statele Unite nu caută conflict cu Iranul, Ryder a declarat: "În ceea ce privește orice tip de răspuns al Israelului, și din nou, nu voi vorbi în numele israelienilor. Aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia ei în ceea ce privește ce fac, dacă o fac și cum o fac."

Iranul a lansat peste 300 de atacuri cu rachete și drone asupra Israelului sâmbătă seara, ca răspuns la loviturile aeriene asupra consulatului iranian din capitala siriană Damasc pe 1 aprilie, în urma cărora șapte membri ai Gardienilor Revoluționari, inclusiv doi generali, au fost uciși.

Ryder a declarat că Statele Unite nu au fost informate în avans de către Iran cu privire la atacul de sâmbătă.

"Nu ni s-au oferit detalii de către Iran, orice detalii în privința orelor exacte, datelor", a adăugat el. "Desigur, avem o rețea de informații solidă care oferă indicii și avertizări. Dar, pentru a răspunde la întrebarea specifică: Nu, Iranul nu ne-a spus când și unde intenționează să atace".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel