Pentagonul afirmă că cinci state NATO au purtat discuții pentru a sprijini Ucraina
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Pentagonul afirmă că cinci state NATO au purtat discuții pentru a sprijini Ucraina  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Pentagonul afirmă că cinci state NATO au purtat discuții pentru a sprijini Ucraina / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cinci națiuni membre NATO și-au afirmat sprijinul pentru Ucraina în cazul unui conflict cu Federația Rusă.

Subsecretarul de apărare pentru politici al SUA, Amanda Dory, a participat la o întâlnire virtuală a statelor membre NATO, Canada, Lituania, Polonia și Regatul Unit, care sunt principalii contribuabili la asistența de securitate din Ucraina. Reuniunea a fost găzduită de secretarul de stat pentru apărare al Regatului Unit, Ben Wallace, potrivit unui comunicat al Pentagonului.

Liderii și-au reafirmat sprijinul neclintit pentru suveranitatea Ucrainei, integritatea teritorială și aspirațiile ei euro-atlantice și au discutat preocupările cu privire la creșterea activității militare rusești în regiune. Acțiunile destabilizatoare ale Rusiei subminează decalarea tensiunilor realizate prin acordul intermediat de OSCE din 27 iulie 2020. Aceștia și-au reiterat angajamentul de a oferi instruire și sprijin pentru consolidarea capacității forțelor ucrainene de a păstra integritatea teritorială a țării și a continua progresul către interoperabilitatea NATO.

Statele Unite, țările occidentale și NATO și-au exprimat sprijinul puternic pentru Ucraina pe fondul escaladării situației din Donbas, precum și a acumulării forțelor ruse de-a lungul frontierei ucrainene, precizează Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel