Data publicării:

Pensionarii primesc acasă zilele acestea decizia de recalculare a pensiilor. Marcel Ciolacu acuză o manevră ilegală a firmelor de arhivare

Autor: Irina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
arhivă personală
arhivă personală
Pensionarii se trezesc, în contextul recalculării pensiilor, că sunt buni de plată!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că unele firme de arhivare încearcă să speculeze conjunctura legată de recalcularea pensiilor, conform Agerpres. 

Prim-ministrul a menţionat că este "ilegală şi imorală" fixarea unui preţ maximal pentru copiile din arhivă de care au nevoie pensionarii. Totodată, premierul a precizat că persoanele responsabile trebuie sancţionate.

”Se pregăteşte în aceste zile şi procedura prin care pensionarii vor primi acasă plicurile cu decizia de recalculare a pensiei. Am văzut că se încearcă specularea de către anumite firme de arhivare a acestei conjuncturi privind recalcularea pensiilor. Au fixat un preţ maximal, aranjat pentru copiile din arhivă de care au nevoie pensionarii. Aşa ceva este ilegal şi imoral şi cei responsabili trebuie sancţionaţi cu toată severitatea prevăzută de lege", a spus Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel