Urmărește emisiunea live
Pensionarii cer AJUTORUL Avocatului Poporului. PROVOCARE pentru Florin Cîțu: Să trăiască la bloc cu pensia de 1100 lei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Raluca Turcan: Numărul de pensionari, o  presiune pe bugetul de asigurări sociale
Raluca Turcan: Numărul de pensionari, o presiune pe bugetul de asigurări sociale
Pensionarii au făcut un apel către Avocatul Poporului pentru a-i ajuta în lupta lor cu autoritățile care refuză majorarea pensiei cu 40%. 

Silvia Petre este o pensionară care susține că pensiile sunt prea mici pentru ca bătrânii șă își permită un trai decent. Din acest motiv asociațiile de pensionari cer ajutorul Avocatului Poporului.

"Asociația pensionarilor face apel la Avocatul Poporului să ia act de art.47, alineatul 2 din Constituția României unde cetățenii României au dreptul la pensie. Acest drept a fost câștigat prin legea 127 din 2019  care garantează pensionarilor români ca de la 1 septembrie 2020 punctul de pensie să 1775. Deci la ora actuală, considerăm că se încalcă drepturile pensionarilor și de asta ne vom adresa justiție. Noi deja am făcut apel la Curtea de Apel, deci vom căuta în continuare să apelăm la justiție. Toți pensionarii din întreaga țară vor face demersuri către Curtea de Apel.", a declarat Silvia Petre în direct la Realitatea Plus.

Pensionara a lansat o provocare la adresa ministrului Finanțelor, Florin Cîțu: "Să trăiască la bloc cu pensia de 1100 de lei."

"Personal i-aș propune domnului Cîțu, i-am oferi pensia noastră și l-am pune la bloc să-și plătească întreținerea, telefonul, medicamentele și să supraviețuiască cu 1100 de lei,  da, să vedem cum supraviețuiește. Noi nu cerșim, nu suntem milogi, nu suntem asistați sociali. Ne vrem banii noștri, dreptul nostru după peste 40 de ani de muncă.", a declarat Silvia Petre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel