Pensionarii care vor beneficia de trei majorări
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Află în articol cine va beneficia de trei majorări ale pensiilor.

Guvernanții pregătesc a doua recalculare a pensiilor în 2024. Aceasta va fi a treia creștere a pensiilor în doar șase luni. În acest context, Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, a explicat la ce trebuie să se aştepte românii.

Prima recalculare ar trebui să fie gata până la 1 septembrie, aducând bani în plus pentru mai bine de trei milioane de pensionari. Apoi, de la 1 ianuarie 2025, toate pensiile vor crește, odată cu indexarea cu rata inflației. Și asta nu este tot. În februarie 2025, pensionarii care au primit prime, sporuri sau diverse bonusuri care nu erau luate în calcul până acum vor beneficia de noi măriri.

Cine va beneficia de a doua recalculare

"De a doua recalculare beneficiază numai cei care au avut acele sporuri cu caracter nepermanent. Vreau să fac precizarea că nu toată lumea a avut, sunt sectoare care nu au asemenea sporuri și nu au ce adeverințe să mai prezinte în plus față de ceea ce au prezentat odată, când au depus dosarul de pensie", susţine Daniel Baciu, preşedintele CNPP, în cadrul emisiunii News Hour with CNN.

"Toate adeverințele, care o mare parte din ele sunt deja la dosarele de pensii ale pensionarilor aflați în plată, colegii mei au termen șase luni de zile să facă cea de a doua recalculare și lucrul acesta se va întâmpla începând cu 1 septembrie până în luna februarie 2025.", a mai subliniat Daniel Baciu. 

De la 1 septembrie, veniturile a peste 3.500.000 de pensionari vor creşte, iar restul de peste un milion de pensionari vor rămâne cu pensia în plată, după recalculare, până la 1 ianuarie 2025, când toate pensiile se vor indexa cu rata inflaţiei, menționează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel