Data actualizării:
Data publicării:

Pensiile au trecut de Senat, dar nu fără scandal. Liderii Opoziției: ”Poate e clar și pentru domnu` lider de la PSD”/ ”PSD-ul minte. Nu era nicio grabă și vă spun de ce”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay

În 7 ore, legea pensiilor a trecut de Senat. Asta nu înainte de zile de contre în coaliția de guvernare, respectiv partidele puterii PSD și PNL. Iată ce a avut de zis și Opoziția, după ce proiectul legii pensiilor a trecut de Senat. 

S-au dat 85 de voturi pentru noua lege a pensiilor, voturi contra au fost 6, iar abțineri 19. Lucian Romașcanu (PSD) a mulțumit tuturor care au votat legea, ”aducând dreptate în sistemul pensiilor și creșteri pentru majoritatea pensiilor, în urma recalculării” .”Nu pot să nu remarc votul contra al colegilor de la AUR care una spun și alta fac. Am constatat și o fractură logică: să votezi amendamente pentru o lege pe care vrei să o pici. O să vină explicația că dacă treceau amendamentele, se vota și legea”. 

Claudiu Târziu (AUR) a intervenit și spune: ”Domnu` coleg de la PSD suferă dânsul însuși de fractură logică. Dacă ai respins toate amendamentele, dacă ai scos și amendamentele admise în comisie, dintre care unele ne aparțineau, și le-ai picat, cum te aștepți să votăm o lege (...) care nu este ce trebuie: nu face dreptate deloc, păstrează inechitățile, confuziile”. ”Nu putea fi susținută decât dacă era îmbunătățită de amendamente” mai spune Târziu, care afirmă că s-au abținut la vot și nu au votat împotrivă: ”Ne-am abținut ca să dăm un semnal că nu suntem de acord cu maniera în care s-a votat și cu ce conține legea. Poate e clar acum și pentru domnu` lider de la PSD”. 

Și Ștefan Pălărie (USR) a declarat că au votat ”abținere”: ”Am explicat foarte clar ce nu ne-a permis să votăm pentru cu două mâini. Cred, cu convingere, că 99% dintre parlamentari nu știu ce au votat în seara aceasta, nu știu ce au lăsat și pe cine au lăsat pe afară. PSD-ul minte. Legea putea fi dată de doi ani. Domnule lider de la PSD, nu era nicio grabă și vă spun de ce: și dacă nu intră această lege în vigoare, de la 1 ianuarie, pe baza vechii legi, 13,8% mărire pe pensii s-ar fi făcut oricum, pentru că era vorba despre valoarea inflației pe 2022”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel