Pensii SPECIALE. Seidler: Absolut INDECENT
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Cristian Seidler
Cristian Seidler
Deputatul USR, Cristian Siedler a spus la interviurile DCNews că este un mare dușman al pensiilor speciale, care în opinia sa, sunt total imorale. Siedler spune în schimb că este de acord cu pensiile speciale ale personalului militar și ale magistraților. 

"Sunt un mare dușman al pensiilor speciale. Primul meu proiect de lege și printre primele proiecte de lege ale USR a fost abrogarea legilor speciale ale parlamentarilor pentru că nu este nevoie de ele și sunt total imorale. Oricărui parlamentar i se reține din indemnizația brută o contribuție la fondul de pensii, deci voi beneficia la vârsta de pensionare de stagiu de cotizare pentru acești ani. Pensiile speciale au fost extinse la o mulțime de categorii de funcționari: funcționarii parlamentari de exemplu și există un alt proiect de lege pentru pensii speciale pentru aleșii locali. Intenția este să se extindă numărul oamenilor care beneficiază de o pensie, calculată altfel, preferențial," a spus Cristian Seidler la DCNews.

Siedler: Excepție magistrații și militarii 

Deputatul spune că eliminarea pensiilor speciale nu ar trebui să lovească în magistrați și personalul militar. 

"Există două mari excepții pentru că ne-a spus Curtea Constituțională și pentru că există o practică europeană în acest sens: pensiile pentru personalul militar și pentru magistrați. Dar nici o altă categorie de pensii speciale nu se justifică în nici un fel. Avem un alt proiect de lege, pentru situațiile în care angajați din sistemul public se pensionează și apoi se reangajează. Dacă nivelul veniturilor depășește un anumit barem, angajații ar trebui să fie nevoiți să opteze fie pentru un venit, fie pentru celălalt. Este absolut indecent să te pensionezi cu o pensie specială dintr-un domeniu și apoi să te reangajezi în același domeniu public," a mai spus Seidler.

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel