Pensii speciale primari. Năsui: Nu i-a obligat nimeni să candideze. Soluţia era alta
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Claudiu Năsui a vorbit despre pensiile speciale ale primarilor, spunând că ar fi trebuit aplicat un alt sistem. 

Claudiu Năsui a fost invitat, joi, la DC News, la emisiunea "Ce se întâmplă?".

„Pe lângă pensiile speciale pe care le avem – avem 10-11 categorii de persoane care iau pensii speciale – o să avem încă o categorie de persoane: primarii. Guvernul PSD de dinainte de pandemie, în perioada doamnei Dăncilă, a dat o Ordonanţă de Urgenţă pentru Codul Administrativ care are incluse şi pensii speciale pentru primari”, a spus Claudiu Năsui - parlamentar USR.

„Ei se plângeau că sunt pe indemnizaţie în care nu le curge vechimea cât sunt primari”, a intervenit Răzvan Dumitrescu.

„Dar nu ştiau lucrul acesta când au candidat? I-a obligat cineva? Ce înseamnă că nu ţi se ia în considerare vechimea? Că nu ţi se ia CAS. Asta înseamnă că-ţi iei banii, că aia e indemnizaţia, acela e pachetul salarial la care m-am angajat. (...) Ştiau la ce se înhamă şi haideţi să fim serioşi, primarii candidează, se luptă pentru aceste posturi”, a răspuns Năsui.

„Soluţia era următoarea – care e şi pentru militari şi pentru absolut toată lumea. Dacă a primit cineva bani pe chestia asta i se face cotizaţia implicită şi primeşte în acelaşi sistem cu toată lumea, nu o pensie specială. Nu s-a făcut pentru că era o clientelă de servit.

Eu nu am o problemă cu pensiile mari. Dacă cineva vine şi-mi spune că are o pensie mare, bravo lui, dacă e acelaşi sistem contributiv ca pentru toată lumea. Asta este singura mea problemă”, a mai spus Claudiu Năsui joi, la DC News, la emisiunea "Ce se întâmplă?", realizată de către Răzvan Dumitrescu.

VIDEO: 

Claudiu Năsui a vorbit şi despre cât muncesc parlamentarii

"Știți cât muncește acum Parlamentul? Trei zile în cazul fericit. Se muncește cam câte două. Și alea două nu sunt efectiv cu opt ore pe zi. Eu nu vreau să minimizez munca parlamentară, eu am avut foarte multe succese pe linia aceasta, a Parlamentului...

Dar nu poți să spui că Parlamentul nu ar putea să muncească mai mult. Totuși, sunt cinci zile pe săptămână, românii muncesc opt ore pe zi", a declarat Claudiu Năsui la DC News TV, la emisiunea "Ce se întâmplă?". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel