PENSII SPECIALE. Mutarea CCR. S-a aflat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Judecătorii CCR se vor pronunța pe data de 14 iulie cu privire la proiectul de lege referitor la impozitarea pensiilor speciale.

Avocatul Poporului și ÎCCJ au sesizat joi Curtea Constituţională în legătură cu impozitarea pensiilor speciale. ÎCCJ spune că sunt nesocotite decizii succesive ale Curţi în domeniu, că nu a fost consultat CSM. De asemenea, consideră că sunt încălcate mai multe principii, printre care cel al impunerii fiscale juste şi echitabile, precum şi cel al independenţei judecătorilor.

CCR s-a mai pronunţat o dată în privinţa pensiilor speciale. Pe 6 mai, judecătorii constituţionali au respins abrogarea acestora, admiţând două sesizîri depuse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Avocatul Poporului împotriva legii prin care au fost abrogate toate pensiile speciale cu exceţia celor din Armată şi Ministerul de Interne.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului a votat, joi, prevederile din Legea pentru completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal (PL-x 396/2019, L489/2019) referitoare la indemnizaţia pentru limită de vârstă prevăzută de Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

Proiectul a fost adoptat. S-au înregistrat 354 voturi pentru, o abţinere, iar 43 de parlamentari nu şi-au exercitat votul.  Plenul reunit al Parlamenului a decis, joi, impozitarea pensiilor parlamentarilor cu 85%, potrivit unui amendament propus de liderii grupurilor PSD și PNL, Alfred Simonis și Florin Roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel