PENSII. Adrian Ţuţuianu: Vreau să fac nişte lămuriri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a dat asigurări, vineri, că pensiile militare nu vor scădea.

"Vreau să fac nişte lămuriri. În primul rând, nu vor scădea pensiile. În al doilea rând, vârsta de pensionare nu se modifică. De asemenea, vreau să precizez că ordonanţa care va fi prezentată astăzi în şedinţa de Guvern este realizată de Ministerul Muncii, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne. (...) Recunoaştem sacrificiul şi profesionalismul militarilor, dar trebuie să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea bugetară", a afirmat Adrian Ţuţuianu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Ministrul Apărării a susţinut că există pensii mai mari decât salariile şi că bugetul nu va mai face faţă unor astfel de cheltuieli.  

De asemenea, Adrian Ţuţuianu a afirmat, vineri, că sistemul organizaţional militar nu va fi afectat în urma potenţialelor ieşiri la pensie. "Vreau să vă asigur că împreună cu Statul Major General am luat toate măsurile ca sistemul organizaţional militar să nu fie afectat în urma potenţialelor ieşiri la pensie. Suntem pregătiţi să demarăm procedurile de numiri pentru funcţiile de conducere, pentru cele devenite vacante, astfel încât actul de comandă să nu fie afectat. Armata României rămâne un partener de încredere şi un aliat responsabil în structurile Alianţei Nord-Atlantice", a declarat Ţuţuianu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel