PENSII. Adrian Câciu, cel mai dur mesaj: "E ZERO! De ce au mai pus în buget?"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, despre creşterea pensiilor cu doar 14 la sută şi a dat un mesaj foarte dur. 

"Dacă rămâne creşterea cu doar 14 la sută, creşterea pensiilor este ZERO. Nivelul punctului de pensie nu este influenţat pozitiv. S-a publicat inflaţia. Alimente, medicamente şi utilităţi, la asta te uiţi când vorbeşti de pensionari. Ei nu se duc în vacanţe, nu îşi fac case. Te uiţi şi vezi că ai un impact la 12-13 la sută fără să iei în calcul ce urmează. (...) Vorbim şi de cursul valutar aici, pentru că abonamentele la orice sunt influenţate de curs.

A fost o analiză politică, electorală şi pur contabilă. Pentru că, şi aici e marea greşeală, creşterea de 40 la sută nu e din pix. Aparent este din pix, dar în spate vin măsuri active care îţi aduc forţă de muncă. Forţă de muncă suplimentară înseamnă contribuţii în plus la bugetul de stat. Ori când pierzi avantajele bugetare create prin legile anterioare, începi să fii contabil! Am auzit că nu aveau de unde să dea. Păi de ce le-au pus în buget?", a explicat Adrian Câciu. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel